Speeldag: Ronde 1
Stadion: Stade Felix Bollaert
Aruna en Allbäck scoren
viki meeuwis

Gisterenavond werd al een wedstrijd in de eerste ronde van de UEFA-beker afgewerkt. RC Lens ontving FC Kopenhagen.

Lens, onder leiding van Jean-Pierre Papin, kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Deense FC Kopenhagen. Marcus Allbäck wist na vier minuten al de score te openen met een kopbal. Na een inworp van Niclas Jensen kon Michael Gravgaard de bal verder naar de Zweed spelen die het leer tegen de netten kopte. In de eerste helft speelden de bezoekers uit Kopenhagen goed maar werden onder zware druk gezet in het laatste kwartier voor de pauze. Een doelpoging van Kanga Akalé eindigde op de paal en in de rebound kwam de bal in de armen van keeper Jesper Christiansen terecht.

Na de rust duurde het 25 minuten vooraleer Aruna Dindane (ex-Anderlecht) de bal in de verste hoek kon werken na een vrije trap van Yohan Demont.

Vijf minuten later kreeg Christiansen nog een doelschot te verwerken maar de bal kwam gelukkig voor de Deense ploeg op de dwarslat terecht. Ook Aruna kreeg nog een goede kans op doel na een goed opgezette aanval maar Christiansen kon de bal wegwerken. FC Kopenhagen kwam er met de schrik vanaf maar heeft wel een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd in het Parken Stadion op 4 oktober. [AN]