Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Helsingborg gaat aan de leiding
viki meeuwis

Helsingborg wist zich gisteren als eerste in groep H te plaatsen voor de 1/16e finales. Het won met 3-0 van Austria Wien.

In de eerste helft was het moeilijk voor Helsingborg om tot doelkansen te komen. Het was pas na de pauze dat de Zweden de kansen begonnen op te stapelen. Twee minuten in de tweede helft kon Henke Larsson de bal naar Olafur Skulasson spelen, die de bal in open doel kan schieten. Ook bij het tweede doelpunt in de 66e minuut was Larsson betrokken. De aanvaller miste de pass van Makondele, waarna de bal bij Razak Omotoyossi terecht kwam, die hem in doel werkte. Vier minuten later kon Omotoyossi de 3-0 scoren na een goede pass van Andreas Dahl.

Helsingborg leidt in groep H en staat drie punten voor Bordeaux, de volgende tegenstander. Omotoyossi leidt momenteel de topschutterslijst in de UEFA-beker met zes doelpunten, drie meer dan Larsson. [AN]