Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Stadion: Stade um Beschel
Standard klaart klus in slotfase
Steurbaut Kersten

Standard staat met anderhalf been in de eerste ronde van de Uefa Cup. De Luikenaars wonnen probleemloos met 0-3 van het nietigie Käerjéng uit Luxemburg. Al moesten ze wel wachten tot de laatste 10 minuten om de score uit te diepen.

Zesduizend Standard-supporters hadden van Luxemburg Ville een Luiks bastion gemaakt, maar tijdens de eerste helft kregen die fans bitter weinig te zien. De Rouches hadden wel veel balbezit en kampeerden op de helft van de bezoekers. Dat leidde echter niet tot goed samenspel en amper tot uitgespeelde kansen.

Toch kreeg Standard voldoende mogelijkheden om de score te openen. Dieumerci Mbokani vond enkele keren Silva Costa op z’n weg, Marouane Fellaini zag zijn poging op de lat belanden. 0-0 bij de rust, de fans hadden er waarschijnlijk meer van verwacht, maar de afwezigheid van Steven Defour liet zich op het middenveld wel voelen. Bovendien moesten de meegereisde supporters nog een serieuze plensbui doorstaan.

Na de rust vond Standard wel de weg naar doel. Mbokani vond eerst nog maar eens Costa op zijn weg, maar slaagde er na een uur toch nog in de netten te doen trillen. Standard leek op weg naar een zuinige zege, gelukkig was er nog de jonge Axel Witsel die met twee doelpunten de score nog kon uitdiepen en maakte hij van de terugwedstrijd binnen twee weken een formaliteit.