ybbYoung Boys Bern
cluClub Brugge
Datum: 18/09/2008 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Club verspeelt zege in de slotfase
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club verspeelt zege in de slotfase
Foto: © SC

Club Brugge heeft in de eerste ronde van de UEFA Cup 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Young Boys Bern. Blauw-zwart leek op weg naar een overwinning, maar kreeg in de slotminuten nog een dom doelpunt tegen.

In een opvallend karig gevuld Stade de Suisse begon Club Brugge moeizaam aan de wedstrijd en gaf het na een kwartier veel te makkelijk een doelpunt weg. Schneuwli kreeg veel ruimte om aan te leggen en verraste Stijn Stijnen met een schot buiten de zestien.
 
Schneuwli was dicht bij de 2-0, maar Stijnen ranselde het leer van onder de lat. Club Brugge herstelde zich. De West-Vlamingen speelden enkele kansen bij elkaar, maar moesten wachten op een fout in de Zwitserse defensie. Wesley Sonck profiteerde en trapte de gelijkmaker onder Marco Wöfli tegen de netten.
 
Club Brugge ging voor de rust nog op zoek naar de 1-2, maar moest wachten tot een kwartier voor tijd tot de verlossende en verdiende treffer. Philippe Clement kopte een voorzet van Ronald Vargas mooi in de verste hoek.
 
De Bruggelingen kregen nog voldoende kansen om de score uit te diepen, maar in de slotfase lieten ze zich verrassen door een slotoffensief van de thuisploeg. De ingevallen Seydou Doumbia trapte in de kluts de gelijkmaker in de netten.
 
Geen slechte uitgangspositie voor Club Brugge, maar blauw-zwart had na de heenwedstrijd de kwalificatie zo goed als veilig kunnen stellen. Voor eigen volk mag Club geen steek laten liggen.
Herbeleef Young Boys Bern - Club Brugge

Europa League