Speeldag: Ronde 1
Stadion: Goodison Park
Standard houdt Everton op een gelijkspel
viki meeuwis

Standard heeft een knap resultaat behaald in de heenwedstrijd van de eerste ronde in de UEFA Cup. De Rouches speelden 2-2 gelijk bij Everton en behouden dus alle kansen.

Hoewel de eerste kans voor Everton was via Anichebe, viel het doelpunt vrij snel aan de overkant. Eerst trapte Mbokani nog over, maar een minuut later was het raak. Een voorzet van Dalmat bereikte Mbokani, die helemaal vrij stond en rustig kon afwerken.
Niet veel later kreeg Jovanovic een enorme kans op de 0-2, maar Lescott keerde nog van de lijn. Pijnlijk, want vijf minuten na die mogelijkheid scoorde Everton. Yakubu gaf doelman Espinoza geen kans en stelde zo weer gelijk. De thuisploeg voerde de druk even op, maar dat leidde niet tot grote problemen voor Standard.
Overigens kregen de Rouches wat hulp van Yobo (ex-Standard). De Nigeriaanse verdediger duwde een voorzet van Marcos in eigen doel en maakte er zo 1-2 van. Gelukkig voor Yobo en Everton kon Castillo met een schitterend doelpunt nog voor de rust de stand weer in evenwicht brengen.

Maar ook 2-2 is geen slechte uitgangspositie voor Standard en dat beseften de bezoekers maar al te goed. De Rouches speelden in de tweede helft goed georganiseerd en gaven nauwelijks kansen weg. De beste was voor invaller Vaughan, en dat was al in de slotfase. De jonge aanvaller kopte echter nipt over doel. Standard zelf kreeg ook geen echte kansen meer, al schreeuwde het nog wel om een strafschop na een overtreding op Dalmat. Een penalty kregen de Rouches echter niet, maar de Luikenaars hielden wel stand en kunnen met een goed gevoel weer naar Sclessin.