staStandard
sevSevilla
Datum: 06/11/2008 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard stunt nu ook tegen Sevilla
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard stunt nu ook tegen Sevilla
Foto: © SC

Standard blijft grote ogen gooien in Europa. De Rouches wonnen donderdagavond van Sevilla en startten zo uitstekend aan hun reeks groepswedstrijden in de UEFA-beker.

Standard begon de wedstrijd aan een verschroeiend tempo. De Rouches waren heer en meester in de eerste helft. De Camargo was dicht bij de 1-0 met een goede kopbal, net als Mbokani, die een hakje net niet in doel zag rollen. Uiteindelijk zorgde diezelfde Mbokani wel voor de oververdiende 1-0. De aanvaller werd diep gestuurd door Marcos en werkte perfect af. Standard drukte door en kwam héél dicht bij de 2-0, Palop bracht schitterend redding op pogingen van Witsel en De Camargo.

In de tweede helft was Sevilla de betere ploeg, maar bleef Standard het gevaarlijkst. Sevilla had duidelijk veldoverwicht, maar kon nauwelijks dreigen. Enkel Luis Fabiano was er dicht bij, hij zag zijn schitterende poging van de lijn gered worden door Sarr. Standard onderging dan wel het spel, de thuisploeg toonde zich wel aartsgevaarlijk op de counter. Vooral de kans van Jovanovic, net naast het doel, mocht gezien worden.

In een spannende slotfase hield Standard al bij al vrij makkelijk stand. De Rouches starten zo uitstekend aan de groepsfase. Met deze overwinning zetten ze een eerste stap richting Europese overwintering. Over drie weken wacht de lastige verplaatsing naar Partizan Belgrado.
Herbeleef Standard - Sevilla