Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Sevilla (Europa League )

Volg de match tussen Standard en Sevilla live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Standard wil graag voor een nieuwe stunt zorgen. De wedstrijd tegen Sevilla wordt wel een loodzware opdracht. Coach Laszlo Bölöni kiest voor drie aanvallers. Bij Sevilla ontbreken enkele belangrijke pionnen zoals Kanouté en Chevanton. Luis Fabiano staat alleen in de spits.
Standard: Espinoza Rorys Aragon, Dante Bonfim, Onyewu Oguchi, Sarr Mohamed, Camozzato Marcos, Witsel Axel, De Camargo Igor, Defour Steven, Dalmat Wilfried, Jovanovic Milan, Mbokani Dieumerci.
Sevilla: Palop Cervera AndrĂ©s, Navarro Corbacho Fernando, EscudĂ© Julien, Prieto Galvez David, Konko Abdoulay, Romaric Ndri, Maresca Enzo, JesĂșs Navas (JesĂșs Navas Gonzalez), Renato (Renato Dirnei Florencio), Adriano Correia Claro, Luis Fabiano (Luis Fabiano Clemente).
1
Standard trapt de wedstrijd op gang.
5
Meteen een grote kans voor Sevilla. Konko wandelt door de defensie van Standard, maar Espinoza brengt redding.
6
Mbokani wordt even aangelopen door Fernando Navarro in het strafschopgebied, maar geen penalty volgens de ref.
8
Standard dwingt een eerste hoekschop af.
8
Jovanovic kopt in de armen van Palop.
12
Een vrije trap van Jovanovic wordt uit het strafschopgebied gekopt door Fabiano. Standard zet druk.
15
De voorzet van Dalmat wordt afgeblokt en zo komt er een tweede hoekschop voor de thuisploeg.
16
Iedereen gaat onder de corner door.
18
De wedstrijd is leuk begonnen en Standard doet het helemaal niet onaardig.
18
Standard dwingt al de derde hoekschop af.
19
Igor De Camargo kopt de hoekshop goed naar doel, maar Palop redt.
21
Dalmat trapt van heel ver naast.
24
Standard komt weer dicht bij een doelpunt. Dalmat zet prima voor, maar de voet van Escudé brengt redding voor de aanstormende Mbokani.
26
Palop bokst de bal weg in de voeten van Defour, die meteen opnieuw trapt. De Camargo kan net niet bij de bal en zo kan Palop makkelijk pakken.
27
Mbokani wordt onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Anders kwam hij wel in een zeer gunstige positie. Standard is de betere ploeg en verdient een voorsprong.
30
De Camargo gaat neer in het strafschopgebied, maar een penalty zou niet terecht zijn. De Braziliaan lijkt zich wel geblesseerd te hebben bij die actie.
34
 Gele kaart voor Bonfim Dante
Dante krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een overtreding op Jesus Navas.
35
Jesus Navas krijgt nu zelf geel nadat hij Mbokani neerhaalde.
36
Knappe actie van Luis Fabiano, maar Sarr werkt weg.
38
Mooie pass van Defour, maar Dalmat kan niet goed bij de bal.
38

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Onbekend Onbekend)
Dieumerci Mbokani zet Sclessin in vuur en vlam! De Camargo bereikt Mbokani. De Congolees komt alleen voor doelman Palop en rondt prima af: 1-0
40
Espinoza trapt de bal verkeerd weg en Jesus Navas kan bijna profiteren.
41
Standard komt op een zucht van de 2-0! Axel Witsel trapt prima, maar Palop redt nog schitterend. Toch krijgen de Rouches geen hoekschop.
45
Weer een knappe counter van Standard. Jovanovic bereikt met een mooie, lange pass De Camargo, maar de Braziliaan besluit op Palop.
45
 Gele kaart voor Igor De Camargo

Scheidsrechter
Rust
Eigenlijk mag Standard met de 1-0 voorsprong niet tevreden zijn. De Rouches speelden uitstekend en kregen kansen om de score nog hoger te doen oplopen. Afwachten of Standard dit niveau kan aanhouden in de tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
52
De Camargo blijft liggen en krijgt verzorging. Voorlopig nog geen kansen in de tweede helft.
54
Sevilla dringt nu toch even aan, zonder evenwel een kans af te dwingen.
57
Een omhaal van Luis Fabiano gaat naast.
60
Vervangen Ndri Romaric
Ingevallen Tom De Mul

Er komt nog een Belg op het veld. Tom De Mul vervangt Romaric.
63
Standard heeft het lastig in de tweede helft. Sevilla kampeert nu op de helft van de thuisploeg.
66
Goeie actie van Fabiano en een pegel, die gered wordt door Espinoza.
69
Opnieuw een hoekschop voor Sevilla.
70
Vlijmscherpe counter van Standard. Jovanovic kan scoren, maar trapt voorlangs en Dalmat is te laat om dan nog bij de bal te kunnen. Eigenlijk begon het bij Mbokani die de bal niet goed meenam.
70
De daaropvolgende hoekschop wordt naast gekopt door Onyewu.
74
Vervangen Abdoulay Konko
Ingevallen José Ángel Crespo

76
Een vrije trap van Milan Jovanovic wordt goed gepareerd door Palop. De Rouches houden er nog een hoekschop aan over.
77
De Camargo kopt in de handen van Palop.
78
Espinoza is weg uit zijn doel en met een schitterende omhaal scoort Jesus Navas bijna, maar Sarr haalt van de lijn.
79
Een vrije trap van Maresca gaat voorbij iedereen.
80
Palop komt ver uit zijn doel en werkt in hoekschop.
80
Vervangen Correia Claro Adriano
Ingevallen Fernando RodrĂ­guez Ortega

82
Espinoza houdt Standard overeind. Eerst De Mul met een goeie bal, de doelman bokst weg en in de rebound redt Espinoza de knal van Maresca.
83
Espinoza redt opnieuw een poging van Maresca. Het is een thriller aan het worden.
85
 Gele kaart voor Enzo Maresca

86
 Gele kaart voor Steven Defour

90
De tijd tikt weg in het voordeel van Standard. Houden de Rouches stand?
90
Vervangen Wilfried Dalmat
Ingevallen Leon Benko

Dalmat krijgt een applausvervanging. Benko krijgt nog enkele minuten speelgelegenheid.