Competitie: Europa League
Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Gent krijgt een pandoering in Zweden
De Nijs Michael

Het Europees avontuur van AA Gent is al voorbij. De Buffalo's verdedigden in Kalmar een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd, maar de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen kon die uitgangspositie niet veiligstellen. Het werd liefst 4-0 in Zweden.

AA Gent heeft in Zweden vier minuten kunnen genieten van de 2-1 overwinning uit de heenwedstrijd, dan kopte Suler de bal ongelukkig in eigen doel. Gent probeerde onmiddellijk te reageren, maar het schot van Foley werd gestopt door de plaatselijke doelman. Gent gebruikte meer dan eens de lange bal, maar gevaar vloeide daar niet uit voort. Aan de overzijde loeiden de alarmsirenes wel toen Johansson achter de bal ging staan voor een vrije trap, gelukkig voor Gent spatte da bal uit elkaar tegen het doelkader.

Na de rust probeerde Gent de scheve situatie nog recht te trekken, maar het slechte veld van de Zweden was zeker geen hulp. Toch kreeg Ljubijankic een goede kans, maar zijn poging ging naast. Kalmar speelde op de counter en dat loonde na 54 minuten. Ingelsten werkte een scherpe tegenstoot van de thuisploeg knap af: 2-0.

Gent deed er nog alles aan om verlengingen af te dwingen, maar Ljubijankic miste vijf minuten voor tijd de ultieme mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Ingelsten deed de Buffalo's vervolgens helemaal dood. Vlak voor tijd scoorde de goaltjesdief nog twee maal, waardoor de Oost-Vlamingen met een zware 4-0 pandoering terug naar België vertrekken.