Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Estádio do Dragão
Manchester City wint op het veld van Porto
Dirk Pieters

Manchester City deed een schitterende zaak tegen Porto. De Engelse topclub boog een 1-0 achterstand om in de tweede helft; 1-2. Vijf minuten voor deed maakte Aguero het verschil.

Porto tegen Manchester City kon evengoed een duel zijn in de Champions League, maar beide ploegen moesten tevreden zijn met deze topper in de Europa League. Toch maakten beiden er een leuke pot voetbal van. Varela gaf de Engelse topclub een eerste opdoffer vlak voor het half uur. Manchester City probeerde iets terug te doen, maar moest toch met een achterstand gaan rusten.

Na de pauze zette Manchester City meteen orde op zaken. Pereira zorgde met een eigen doelpunt voor de gelijkmaker en vlak voor affluiten zorgde Sergio Agüero voor de beslissende 1-2. Dat het voor de Engelsen bloed, zween en tranen heeft gekost was duidelijk aan het aantal gele kaarten. Zo pakte het vier gele kaarten op amper twintig minuten tijd in de tweede helft.