Wisla Krakow
staStandard
0-1
28' Gohi Bi Cyriac (pen)
Andrea Doino

In het ijskoude Wisla Krakow moest Standard vanavond de heenwedstrijd spelen van de zestiende finales in de Europa League. De Poolse ploeg had in de groepsfase de slechtste verdediging met maar liefst dertien tegendoelpunten.

Standard begon afwachtend aan de partij en dat brak hen bijna zuur op. Wisla Krakow-speler Gargula was de gevaarlijkste man in de beginfase. Zijn eerste schot op doel ging net naast. Even later had hij pech bij zijn vrije trap. De bal week af op het hoofd van Buyens en kwam op de lat terecht.

De Rouches hadden het moeilijk, maar maakten dankbaar gebruik van een foutje van de Polen. Czekaj haalde Buyens neer in de zestien en kreeg rood. Cyriac nam zijn verantwoordelijkheid en wipte de strafschop over Pareiko in doel. Een voorzichtig Standard kroop weer achteruit en liet Wisla Krakow de bal rondtikken.

Wisla Krakow moest scoren in de tweede helft en was meteen gevaarlijk voor het doel van de Luikenaars. Ondertussen dreigde de Spaanse scheidsrechter de match voor de tweede keer even stil te leggen, want de supporters van Wisla Krakow bleven sneeuwballen gooien naar Standard-keeper Sinan Bolat.

Standard speelde met vuur en liet het balbezit over aan de Polen. Buiten een poging van Tchite was Standard nauwelijks gevaarlijk. In de slotfase kregen de Rouches het deksel op de neus. Wisla Krakow bleef druk zetten en Genkov maakte de verdiende gelijkmaker in de 89e minuut. Met tien man hebben de Polen een goede zaak gedaan. De wedstijd eindigde op 1-1 en zo is alles nog mogelijk in Luik.