Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Jan Breydel
Blauw-zwart bijt tanden stuk op doelman Zieler
Tomas Taecke

Club Brugge is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League. Na de vroege openingsgoal van Diouf vond blauw-zwart een sterk spelende Zieler op zijn weg (0-1).

Tomas Taecke in Brugge

In een bijzonder opwindend openingskwartier kregen beide ploegen een tweetal kansen. Refaelov opende de vijandigheden met een knap schot waarop Zieler goed plat ging. Zimling kon op voorzet van Vazquez binnentrappen maar besloot naast. Aan de overzijde was Abdellaoue de gevaarlijkste man. Eén keer kon hij na mistasten van Figueras vanop twintig meter aanleggen, maar zijn poging ging naast.

Club speelde meer op de helft van Hannover dan omgekeerd, maar de bezoekers prikten wel gevaarlijk tegen. Na 20 minuten was het bij de eerste uitgespeelde aanval meteen raak. Een strakke flankvoorzet van Stindl bereikte Diouf, die met zijn controle Hoefkens uitschakelde en de bal voorbij Kujovic kon plaatsen (0-1).

Diouf bezorgt blauw-zwart koude douche

Club wilde nog voor de rust het evenwicht herstellen en trok meteen naar voor. Akpala en Meunier gingen op het halfuur beiden hun kans maar botsten op een attente Zieler. Tien minuten voor de pauze was Hannover dicht bij een tweede goal. Doelpuntenmaker Diouf bediende Abdellaoue, die van dichtbij op Kujovic trapte.

Vlak voor de pauze kreeg blauw-zwart een unieke kans op de gelijkmaker. Hoefkens bereikte Meunier vanop de rechterflank, de vleugelspits kopte goed maar zag Zieler de bal uit de bovenhoek zweven. Club trok halverwege ontgoocheld richting kleedkamers, in de wetenschap dat het na de pauze minstens tweemaal moest scoren tegen een sterk Hannover.

Club stuit op doelman Zieler

Blauw-zwart kwam sterk uit de catacomben, Hogli testte meteen de bezoekende doelman. Club kreeg net als voor de rust kansjes, maar stuitte telkens opnieuw op Zieler. Na hard labeur van Akpala kon Refaelov van dichtbij trappen, opnieuw vond hij het Duitse sluitstuk op zijn weg. Hannover wilde niet speculeren en begon opnieuw verder van eigen doel te spelen. Diouf kopte eerst net over en zag enkele minuten later een open doelkans ontnomen worden door de teruggekeerde Hoefkens.

De tijd tikte weg in het nadeel van Club en dat beseften de Bruggelingen. Twintig minuten voor tijd trok blauw-zwart geruggesteund door eigen publiek opnieuw naar voor. Vleminckx kopte knap, maar Zieler stond goed opgesteld. Op de counter liet Diouf nog maar eens de mogelijkheid op de kwalificatie onbenut. Kujovic ging ook uitstekend plat op een mooie plaatsbal van Pander.

In het slotkwartier waren Lestienne en Akpala nog dicht bij de gelijkmaker, maar telkens zat een uitstekende Zieler sneller op de bal. De Brugse hoop nam af naarmate de minuten verstreken en uiteindelijk zat zelfs een gelijkmaker er niet meer in voor Club. De Bruggelingen verlaten het Europese toneel in de zestiende finales, nadat het eerder samen met Braga in de poulefase Maribor en Birmingham achter zich liet.