Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard komt niet verder dan gelijkspel tegen Hannover
Tomas Taecke

Standard is in eigen huis op een 2-2-gelijkspel blijven steken tegen Hannover. De Rouches maakten een vroege achterstand ongedaan, maar incasseerden kort na de rust een tweede tegendoelpunt.

Tomas Taecke en Melissa Maes in Luik

Met Van Damme en het spitsenduo Cyriac-Tchité in de basis startte Standard het felst. Na drie minuten opende Tchité de vijandigheden met een moedige omhaal, maar Zieler stond goed opgesteld. Zijn spitsbroeder Cyriac ging even later zijn kans vanop grote afstand maar opnieuw reageerde de Duitse doelman alert. Standard was baas in het openingskwartier en liet de bezoekers nauwelijks op hun helft komen. Buyens nam de bal op het kwartier meteen uit de lucht maar zag zijn poging naast gaan.

Hannover kon nauwelijks iets inbrengen tegen de blitsstart van de Rouches. Chahed probeerde het van ver, maar zijn slap schot dwarrelde ver naast het doel van Bolat. Halfweg de eerste helft haalde Kanu tegenstrever Rausch onderuit binnen de grote rechthoek. De Franse scheidsrechter wees naar de stip, Stindl faalde niet (0-1). Standard raapte snel zijn moed samen en herstelde nog voor het halfuur het evenwicht. Tchité trok goed voor tot bij Buyens, de middenvelder verlengde het leer knap voorbij Zieler in de verste hoek (1-1).

Standard maakt achterstand ongedaan in drie dolle minuten

De Luikenaars gingen stevig door en keerden het tij binnen de drie minuten in hun voordeel. Gakpé schilderde een hoekschop op het hoofd van Tchité, die Zieler kort na de gelijkmaker opnieuw het nakijken gaf (2-1). Standard haalde opgelucht adem nadat het een vroeg tegendoelpunt in een handomdraai ongedaan maakte. In het slotkwartier van het eerste bedrijf ging de Luikse storm met de voorsprong op zak wat liggen. Halverwege trokken de Rouches zeker niet ontevreden richting kleedkamers.

Na de pauze ging Stindl vanop afstand zijn kans, maar Bolat liet zich niet verrassen door het afstandschot. Hannover nam voor het eerst de partij in handen, diezelfde Stindl mocht ver drijven met de bal maar schoot vervolgens naast. Aan de overzijde haalde Cyriac uit, maar Zieler werd niet in verlegenheid gebracht. De Rouches lieten begaan en kregen snel het deksel op de neus. Konan Ya bracht de bal scherp voor doel, Diouf mocht aan de verste paal van dichtbij binnendrukken en faalde niet (2-2).

Diouf herstelt het evenwicht

Hannover was op zich niet ontevreden met een puntendeling en ving de Luikenaars voor het eigen strafschopgebied zonder veel problemen op. Standard was niet bij machte om Zieler te bedreigen en moest ondertussen een fataal derde tegendoelpunt trachten te vermijden. Na balverlies van Felipe kon Hannover snel tegenprikken, maar Diouf trapte zelfzuchtig naast. Ook Konan Ya ondernam tien minuten voor affluiten nog een poging, maar Bolat stond goed opgesteld.

De Rouches gingen met veel moed en overgave op zoek naar een nieuwe voorsprong. Tchité schudde opnieuw een omhaal uit zijn sloffen, maar Zieler hield zijn netten schoon. Kort daarvoor kende Standard geen geluk toen scheidsrechter Chapron geen strafschop floot na een trekfout op de aanvaller. In de absolute slotfase ging ook invaller Batshuayi nog tevergeefs zijn kans. Diep in de blessuretijd kreeg Tchité de grootste kans na een gestopte kopbal van Felipe, maar de spits trapte achter zijn steunbeen onbegrijpelijk naast. Ondanks twee thuisdoelpunten bleven de Luikenaars steken op een gelijkspel, waardoor ze straks in Hannover sterk voor de dag moeten komen met het oog op de kwalificatie voor de kwartfinales.