Datum: 01/12/2011 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Gillet bezorgt Anderlecht maximum
Gillet bezorgt Anderlecht maximum
Foto: © SC

Wie de groep van Anderlecht wint, wordt in de laatste wedstrijd tussen de Brusselaars en Lokomotiv beslist. Moskou won en in navolging deed ook paars-wit dat (1-2) en mocht daarvoor Guillaume Gillet danken. Hij zorgde voor beide goals.

Wat een troosteloze bedoening in Athene. De Griekse coach stelde een veredeld B-elftal op tegen Anderlecht, maar wie maalde er om, want amper er waren amper supporters komen opdagen om de wedstrijd te bekijken. De Griekse crisis vertaalt zich ook in het voetbalstadion.

Twee keer Gillet
En Anderlecht nam een schitterende start. Drie minuten ver en het stond reeds 0-1 nadat Kanu - in de ploeg gedropt waar toch Tom De Sutter verwacht werd - voorzette vanop rechts en Gillet aan de tweede paal maar binnen te duwen had.

Anderlecht controleerde, maar de eerste keer dat de bal in de zestien van de Brusselaars kwam, was het ook voor AEK bingo. De Australiër Burns maakte de actie op rechts en Sialmas kreeg veel te veel tijd om de bal aan te nemen en door de benen van Kouyate voorbij Proto te schieten.

De Grieken putten moed uit de gelijkmaker en trokken nu de registers naar voren open. De defensie stond iets te laks te verdedigen, maar erger bleef uit. Anderlecht was wel de controle over de wedstrijd kwijt, maar dat wil niet zeggen dat er geen kansen meer kwamen.

En als je dan toch beschikt over iemand die met de ogen dicht scoort, waarom er dan geen gebruik van maken? Na een hoekschop slingerde de mee opgerukte Juhasz de bal perfect naar de tweede paal en daar kopte Gillet zijn tweede van de avond binnen. Wat een seizoen is die toch aan het maken: elf goals in alle competities momenteel.

Athene maakt het paars-wit moeilijk
AEK begon sterk aan de tweede helft. Anderlecht kreeg wel af te rekenen met pech, want Behrang Safari viel uit met last aan de lies zo leek. Paars-wit maakte nog weinig de indruk naar voor te willen trekken. Het combinatievoetbal bleef achterwege en de Brusselaars speelden zo met vuur, want met de inbreng van Leonardo werd de thuisploeg ineens levensgevaarlijk.

Het was allemaal niet veel soeps meer, al probeerde Jacobs wel het aanvallend vermogen op te krikken door Canesin in te brengen in de plaats van Marecek. Maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. Geen probleem, want Anderlecht sloot de wedstrijd af op winst en behaalde dus de beoogde 15 op 15 in deze campagne van de Europa League.

Herbeleef AEK Athene - Anderlecht

Vooraf