Datum: 30/11/2011 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard langs Hannover naar Europese lente
Fabian Morren
| 0 reacties
Standard langs Hannover naar Europese lente
Foto: © SC

Standard overwintert in Europa. De Rouches wonnen met 2-0 van Hannover 96 en zijn daardoor zeker van de kwalificatie in de Europa League. Tchité en Cyriac zorgden voor de doelpunten.

Hannover begon heel snedig aan de wedstrijd. Standard slaagde er echter in om vrij snel het evenwicht weer te herstellen. Kansen bleven in de eerste twintig minuten uit, maar Standard had ook geen karrevracht aan kansen nodig om te scoren.

Mémé Tchité bewees zijn oude vorm weer helemaal terug te hebben gevonden. De spits haalde uit en gaf doelman Zieler het nakijken. Hannover kwam wat later wel heel dicht bij de gelijkmaker. Schlaudraff stond oog in oog met Sinan Bolat, maar de Standard-doelman hield zijn team met een puike redding overeind.

Wie dacht dat Hannover een pak aanvallender uit de kleedkamer zou stappen, kwam bedrogen uit. De Duitse bezoekers waren zelfs nauwelijks of niet gevaarlijk. Standard ging door op zijn elan en verdubbelde de voorsprong. Cyriac gleed een voorzet van Mujangi-Bia tegen de netten. Standard werd op geen enkel moment in de problemen gebracht. William Vainqueur liet zijn kwaliteiten zien en heerste op het middenveld.

Ongeslagen
Zelfs na de tweede Luikse treffer werd Hannover niet wakker. Abdellaoue had nog een vrije kopkans, maar kopte zoals de bezoekers voor de dag kwamen: zwak. Standard bleef heel makkelijk overeind en mag zich opmaken voor een Europese lente. Na vijf speeldagen in de groepsfase zijn de Rouches ook zeker van de groepswinst.

Herbeleef Standard - Hannover 96

Vooraf