Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Parken Kopenhagen
Standard wint ook laatste groepswedstrijd
Fabian Morren

Standard heeft voor een unicum gezorgd in de de Europa League. Nooit eerder slaagde een team er in slechts één tegengoal te slikken in de groepsfase. Standard won zijn laatste wedstrijd met 0-1 bij FC Kopenhagen.

De Rouches waren al zeker van de groepswinst na de knappe thuisoverwinning tegen Hannover. Kopenhagen was al uitgeschakeld voor de volgende ronde. Beide teams speelden daarom niet met hun sterkste elftal. Bij Standard bleven onder meer Cyriac, Tchité en Bolat aan de kant. Gonzalez en Berrier kregen nog eens hun kans.

De Rouches deden het in de eerste helft niet onaardig en stonden aan de rust niet geheel onverdiend op voorsprong. Het was de jonge Batshuayi die na een half uur de score opende. Op aangeven van Ignacio Gonzalez trapte hij laag binnen. Kopenhagen stelde daar weinig of niets tegenover.

De thuisploeg begon met twee nieuwe krachten aan de tweede helft en hadden duidelijk een donderpreek gekregen tijdens de rust. De Denen werden de betere ploeg en het spelbeeld verhuisde naar de helft van Standard. Moris, normaal reservedoelman en nu vervanger van Bolat, toonde zich echter een waardige vervanger voor zijn collega. Standard hield stand en mag zo met een zeer goed gevoel toeleven richting Europese lente.