Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Anderlecht buigt achterstand om in winst
Sam Soetaers

Anderlecht zit met anderhalf been in de poulefase van de Europa League. Het keerde met een 1-2 zege terug uit Bursaspor.

In een aangename eerste helft ging Bursaspor met een voorsprong de rust in. De Turken kwamen na een scheidsrechterlijke dwaling op voorsprong. De ref zag hands van Biglia, terwijl Bangura de bal met de hand raakte. Vederson nam het geschenk in dankbaarheid aan.

Al morsten de bezoekers wel met de kansen. Klejstan trapte van dichtbij zwak op Carson en Suarez zijn poging werd nog net van de lijn gehaald door een Turkse voet. De wedstrijd ging tot de penalty goed op en neer, met kansen langs beide kanten. Zo trapte aan de overkant Bangura nog op Proto.

De tweede helft draaide wel uit in het voordeel van Anderlecht. Al snel na rust kregen de Brusselaars een strafschop na een fout van Erdogan op Kanu. Legear miste niet.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste. Het was wachten op de komst van Jovanovic voor er terug wat gebeurde. Jova stond nog maar net op het veld of hij was al gevaarlijk. Een Turks been verhinderde hem te scoren.

Maar het was slechts uitstel. Een kwartier voor tijd scoorde hij toch op aangeven van Canesin. Bursaspor eindigde de wedstrijd nog met tien nadat Kas tegen zijn tweede gele kaart aanliep.