fehFC Fehérvár
gntKAA Gent
1-0
Datum: 02/08/2012 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Sostoi Stadium
Gent lijdt linke nederlaag bij Videoton
Tomas Taecke
| 0 reacties
Gent lijdt linke nederlaag bij Videoton
Foto: © SC

AA Gent is in de slotfase van een ondermaatse partij met 1-0 onderuit gegaan bij het Hongaarse Videoton. Tegen een matige tegenstander moeten de Buffalo's volgende week in eigen huis vol aan de bak willen ze de uitschakeling in de Europa League vermijden.

Trond Sollied koos voor dezelfde basiself die vier dagen eerder Lierse SK partij had gegeven. Voor de ogen van 4000 Hongaarse fans openden de Buffalo's in de beginfase de vijandigheden. Melli kopte een verre hoekschop nabij de tweede paal in het zijnet. AA Gent eiste meteen het balbezit op maar werd vlak voor het kwartier bijna koud gepakt op de tegenaanval. Gyurcso mocht de hele rechterflank oversteken maar lepelde de bal uiteindelijk van dichtbij over Padt maar ook over de Gentse doelmond.

De Buffalo's controleerden wel maar waren absoluut ongevaarlijk. Een keer kon Bozovic eenvoudig klemmen bij een poging van Bruls. Kort voor de pauze ging de vleugelspits nog eens zijn kans, ditmaal ging het leer voorlangs. Ondanks de goeie intenties van Balasz Toth kwam ook Videoton allesbehalve dicht bij een doelpunt. Eén keer was Gent er heel dicht bij: vlak voor de pauze mikte Van der Bruggen op aangeven van Conte tegen de dwarsligger. Halverwege stond het niet geheel onlogisch nog 0-0 na een slap eerste bedrijf.

Twee minuten na de pauze haalden de Buffalo's meteen opgelucht adem. Oliveira kon aanleggen maar trapte een metertje naast. Opnieuw was Gent de betere ploeg, maar het tempo lag veel te laag om de thuisploeg te ontwrichten. Na stevige tackles van Arzo en Toth gingen de poppetjes tot tweemaal toe aan het dansen, verder gebeurde er bitter weinig. Twintig minuten voor tijd kreeg de Hongaarse gastheer toch een opgelegde mogelijkheid. Verderdiger Caneira kon van dichtbij vrij inkoppen maar besloot naast.

Sollied bracht net als zondag Remacle in de plaats van Messoudi. De Gentenaars waren op zich niet ontevreden met een puntendeling, maar toen sloeg het noodlot toe. Dik tien minuten voor affluiten kwam de thuisploeg op voorsprong. Nikolic kende alle geluk van de wereld toen zijn poging via Arzo over Padt in doel belandde (1-0). AA Gent kwam kort voor het einde van de wedstrijd tegen de gang van het spel in op achterstand.

Soumahoro werd nog in de strijd gegooid maar ook dat leverde maar weinig op. Terwijl Gent het betere van het spel had en ook het balbezit opeiste, gaan de Buffalo's teleurstellend onderuit. Volgende week volgt de terugwedstrijd waarin de Gentenaars de scheve situatie moeten rechtzetten willen ze de uitschakeling voorkomen. Op zich geen onmogelijke opdracht aangezien Videoton allesbehalve overtuigend voor de dag kwam.




 

Opstellingen

FC Fehérvár FC Fehérvár

  Speler G Beoordeel
Bozovic Mladen 90' -
Hidvegi Sandor 90' -
Caneira Marco 90' -
Vasko Tamas 90' -
Elek Ákos 90' -
Szolnoki Roland 90' -
Toth Balazs   90' -
Sandor György 90' -
Dos Santos Andre Alves 90' -
Nikolic Nemanja 90' -

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Melli Juan Alberto 90' -
Arzo César   90' -
Maréval Rémi 90' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
Gecov Marcel 90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Messoudi Mohamed 72' -
Kola Rodgers 90' -
Brüls Christian 80' -
  Bank G Beoordeel
Remacle Jordan 18' -
Soumahoro Yaya 10' -
Herbeleef FC Fehérvár - KAA Gent

Vooraf