gnkKRC Genk
FK Aktobe
Datum: 02/08/2012 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Luminus Arena
Genk moet vrede nemen met 2-1 winst tegen Aktobe
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk moet vrede nemen met 2-1 winst tegen Aktobe
Foto: © SC

Racing Genk is tegen Aktobe niet helemaal in zijn opdracht geslaagd. De Limburgers legden een ondermaatse prestatie op de mat en met 2-1 is de overwinning een feit maar het is een gevaarlijke uitslag met het oog op de terugwedstrijd.

Robby Morren in Genk

Mario Been begon met dezelfde elf die afgelopen zondag 3-3 gelijkspeelden tegen Cercle Brugge. De opdracht bestond erin de nul te houden en zelf te scoren. Hoewel Aktobe aardig meevoetbalde leek Genk aanvankelijk in zijn opzet te slagen. Na een dik kwartier legde de ref de bal op de stip nadat een bezoekende verdediger het leer met de arm had beroerd. Jelle Vossen zette zich achter de bal en trapte onhoudbaar in de linkerbenedenhoek, het ideale scenario voor de Limburgers.

Snelle gelijkmaker
De defensieve kwetsbaarheid van Genk werd ook deze wedstrijd weer pijnlijk duidelijk. Halfweg de eerste helft mocht Badlo een voorzet van Khairullin eenvoudig in doel verlengen en stond de te vermijden tegengoal al op het scorebord.
De thuisploeg had het erg moeilijk om vat te krijgen op de Kazachen en echte kansen kwamen er niet tot een tot dan toe bleek acterende Monrose een bijzonder mooie actie uit zijn sloffen toverde. Hij werd aangespeeld door Buffel, draaide zich heerlijk vrij en knalde Genk op slag van rust op een 2-1 voorsprong.

Been hield Buffel in de kleedkamer en in zijn plaats mocht Limbombe aan de tweede helft beginnen maar beterschap bracht het niet. Het waren de Kazachen die konden dreigen met enkele afstandsschoten. Op het eerste doelgevaar van Genk was het wachten tot halfweg die tweede helft toen Vossen de bal breed legde op Monrose maar doelman Sidelnikov kon het schot in hoekschop werken.

Rood Badlo
Met nog een kwartier te gaan gooide Been Barda in de strijd, Vossen moest gaan rusten. De Israëliër was onmiddellijk gevaarlijk maar kraakte zijn poging. Genk mocht nog tien minuten tegen tien man voetballen nadat Badlo tegen zijn tweede gele kaart van de avond aanliep. Been zette vol in op de aanval en bracht met Kennedy een extra spits in de plaats van verdediger Fernandez. Barda kon nog uithalen maar zag zijn schot afgeblokt, een omhaal van Kennedy ging maar net naast de kruising naast en in de slotminuut kwam diezelfde Kennedy enkele haarpijlen te kort om de bal binnen te koppen.

Genk wint de partij maar daarmee is ook alles gezegd. De Smurfen slikten de tegengoal die moest worden vermeden en gaan volgende week een hele hete avond tegemoet in Kazachstan.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Fernandez Dani Artola 84' -
Ferreira José Nadson 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Buffel Thomas A 45' -
Gorius Julien   90' -
Hyland Khaleem 90' -
Joseph-Monrose Steeven 90' -
Vossen Jelle 76' -
Benteke Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Limbombe Anthony 45' -
Barda Elyaniv 14' -
Nwanganga Kennedy 6'  

FK Aktobe FK Aktobe

  Speler G Beoordeel
Sidelnikov Andrei   90' -
Badlo Peter    90' -
Smakov Samat 90' -
Kenzhisariev Emil 90' -
Bajer Lukáš 90' -
Kapadze Timur 90' -
Kovalchuk Sergei   90' -
Bikmaev Marat   88' -
Geynrikh Alexander 82' -
  Bank G Beoordeel
Klimavicius Arunas 8'  
Lisenkov Sergey   2'  
Herbeleef KRC Genk - FK Aktobe

Vooraf