Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (H)
Chelsea wint in de toegevoegde tijd
Bjorn De Cock

Chelsea sleept in de toegevoegde tijd alsnog een overwinning uit de brand nadat Basel 4 minuten voor het einde nog langszij kwam na een penalty. Met deze uitslag lijkt Chelsea op weg naar de finale in Amsterdam.

Verrassend bij Chelsea was dat Moses startte ten koste van Juan Mata. Benitez zag dat Moses een goede keuze was want de Nigeriaan maakte er na 12 minuten al 0-1 van. Chelsea had alvast dat belangrijke uitdoelpunt beet en kon dus de kat uit de boom kijken.

Hazard met enkele grote kansen

Basel probeerde wel maar het was niet in staat om Chelsea het vuur aan de schenen te leggen in de eerste helft. Chelsea op zijn beurt had de wedstrijd al in de eerste 45 minuten op slot kunnen zetten. Hazard had tot tweemaal toe een mooie kans om te scoren maar de Belg miste precisie in zijn schoten.

De tweede helft startte bijna dramatisch voor Chelsea. Valentin Stocker zette Luiz in de wind en schoot nadien op de paal. Basel kwam duidelijk beter uit de kleedkamers en bleef aandringen.

Hazard wordt gewisseld voor Mata

Benitez wisselt Hazard voor Mata en hoopt zo om terug wat schwung in zijn team te krijgen. Beide ploegen hebben het echter moeilijk om echte kansen bij elkaar te spelen. De wedstrijd lijkt te eindigen op een overwinning voor Chelsea.

Een wedstrijd duurt echter 90 minuten en Basel krijgt in de 86e minuut een lichte penalty. Schar mist niet en brengt Basel langszij. Basel lijkt de terugwedstrijd nog te redden maar dat is buiten Luiz gerekend. De Braziliaan maakt er in een dol einde nog 1-2 van. Luiz mag in de toegevoegde tijd nog een vrije trap nemen die via de vingertoppen van Sommer in doel beland.

Chelsea lijkt met deze zege op weg naar de finale die op 15 mei gespeeld wordt in de Arena in Amsterdam.