basFC Basel
cheChelsea
Fabian Schär (pen) 87'
1-1
1-2
90+4' David Luiz
Datum: 25/04/2013 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (H)
Hazard en co willen optie nemen op de finale
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Hazard en co willen optie nemen op de finale
Foto: © SC

Vanavond gaat Chelsea op bezoek bij Europa Leaguesensatie FC Basel. De Zwitsers verbaasden vriend en vijand door de halve finales te bereiken en schakelden onderweg zelfs Zenit én Tottenham uit. Van onderschatting mag bij The Blues dus geen sprake zijn.

Chelsea richt zich vooral op een Champions Leagueticket voor volgend seizoen, zodat het niet opnieuw moet uitkomen in de Europa League. Hoe dan ook willen de Engelsen er absoluut wat van maken. Chelsea-spits Fernando Torres gaf al aan dat hij graag een trofee wil pakken dit seizoen.

Hazard houdt Belgische eer hoog

Met Eden Hazard is er nog één Belg in de running om de Europa League te winnen. Basel is echter een te duchten concurrent die al ervaring heeft met Rode Duivels uit het tornooi te knikkeren. Zo versloeg het team van Yakin al Zenit (Lombaerts) en gingen in de halve finales ook Jan Vertonghen en Moussa Dembele (Tottenham) voor de bijl.

Stunt Basel opnieuw?

Dat de Zwitsers geen buitenbeentje zijn, werd in de voorbije rondes duidelijk. Basel deinsde in de heenwedstrijd van de halve finales op White Hart Lane niet terug voor Bale en co. Integendeel: het behaalde zelfs een knap gelijkspel en in de terugwedstrijd klaarde de club de klus dan volledig. Vijf rake strafschoppen resulteerden in een halve finale tegen een ander Londens team: Chelsea.

Basel beschikt over een immens sterke thuisreputatie in deze Europa League. Het verloor dit seizoen Europees nog niet op eigen veld en het zal die eer ook in stand willen houden tegen The Blues. Chelsea van zijn kant kan niet bepaald terugvallen op een sterke uitreputatie. De troepen van Benitez wonnen van hun laatste zes officiële wedstrijden amper één duel, tegen Fulham. Bij deze is Chelsea dus gewaarschuwd.

Eden Hazard is de laatste Rode Duivel die nog actief is in de Europa League. Denk je dat Hazard zal scoren tegen Basel? Waag er een gokje op bij UNIBET. Als 60 euro inzet op het feit dat Hazard scoort tegen de Zwitsers, kan je zo maar eventjes 264 euro terugverdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws