Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (T)
Cardozo schiet Benfica naar eindstrijd
Timothy Collard

Benfica heeft zich voor eigen publiek weten te plaatsen voor de Europa Leaguefinale. De Portugezen moesten een 1-0-verlies zien om te buigen, en slaagden daar met verve in. Het werd 3-1 en Oscar Cardozo speelde een ontzettend belangrijke rol.

Pletwals Benfica

Al vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk: Benfica had een enorm grote drang om de finale van de Europa League te bereiken. De Portugezen staken de ene aanval na de andere in mekaar en na negen minuten resulteerde dat al meteen in een doelpunt. Gaitan opende de score op een fantastische manier. Buitenkantje links devieerde hij de bal via de paal in doel.

Het vuur verdween niet uit de wedstrijd na het openingsdoelpunt. Integendeel, Benfica duwde flink door en ging op zoek naar een tweede treffer. Na twintig minuten spelen liep het echter fout in de defensie. Fenerbahçe kreeg een strafschop en Dirk Kuyt ging achter de bal staan. De Nederlander stuurde doelman Artur de verkeerde kant uit en plots stond het opnieuw gelijk.

Benfica was echter niet van slag en nam het spel weer in handen. Het duwde Fener ver terug op de eigen helft en het Portugese publiek stuwde zijn team vooruit. Kort na het halfuur maakte Cardozo er dan 2-1 van. De Paraguayaan ontving de bal na een snelle vrije trap en twijfelde niet. Hij knalde de bal in de korte hoek en liet Demirel geen schijn van een kans.

Cardozo doet het opnieuw

Na de pauze haalde de leider uit de Portugese competitie het voet niet van het gaspedaal, want het had nog een derde doelpunt nodig. Fenerbahçe kwam niet onder de aanvalsgolven uit en het leek slechts een kwestie van tijd vooraleer het een doelpunt zou slikken.

Na een goed uur spelen was het dan toch raak. Het was alweer Oscar Cardozo die zijn team er doorsleurde. De bal kwam ietwat gelukkig in de voeten van de goaltjesdief, en die twijfelde niet. Hij plaatse het leer simpel langs Demirel en Benfica stond virtueel in de finale.

De fans gingen uit hun bol in het uitverkochte stadion en dat deden ze des te meer toen de scheids er na 95 minuten een einde aan maakte. Benfica gaat naar de finale van de Europa League en neemt het daarin op tegen het Chelsea van Eden Hazard.