Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Stamford Bridge
Hazard naar finale Europa League
Timothy Collard

Eden Hazard heeft zich met zijn Chelsea geplaatst voor de finale van de Europa League. Bij de rust zag het er niet goed uit voor het team van Benitez, maar negen dolle minuten leverden toch de kwalificatie op.

Bij de rust zag het er niet best uit voor The Blues. FC Basel was in de blessuretijd van de eerste helft namelijk op voorsprong gekomen via de Egyptenaar Mohamed Salah. Even leek een stunt in de maak, maar na de rust nam Chelsea alle twijfel weg.

Negen dolle minuten

Frank Lampard zette eerst Fernando Torres op weg naar de gelijkmaker en amper twee minuten later zorgde Victor Moses zelfs al voor de 2-1-voorsprong. Basel was zichtbaar van slag en nog eens zeven minuten later maakte David Luiz er 3-1 van. De Braziliaan kwam, net als in de heenwedstrijd, ook op Stamford Bridge tot scoren tegen de Zwitsers.

Basel kwam de drie mokerslagen die het kreeg in een tijdspanne van negen minuten niet meer te boven en Chelsea bleef uiteindelijk overeind. Zo mag Eden Hazard zich opmaken om zijn eerste trofee in de wacht te slepen met Chelsea.