Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Club uitgeschakeld na nieuwe verliesbeurt
Tomas Taecke

Club Brugge heeft het Europese toneel na een 1-2-nederlaag tegen het Franse Bordeaux verlaten. Met twee doelpunten bezegelde Jussiê nog voor de pauze het lot van de West-Vlamingen.

Tomas Taecke en Sander De Graeve in Brugge

Juan Carlos Garrido koos voor hetzelfde elftal dat vorig weekend na vijf opeenvolgende competitienederlagen Waasland-Beveren te grazen nam (2-6). Sterkhouder Blondel, die Europees niet geschorst is, nam daardoor plaats op de bank. Ook voor Meunier was opnieuw geen basisplaats weggelegd. Larsen maakte voor het eerst sinds augustus deel uit van de wedstrijdselectie. Aan de overzijde ontbraken Obraniak en Gouffran. Club Brugge kon eigenlijk niet slechter aan zijn vijfde poulewedstrijd starten. Na een flankvoorzet bleef de bal in het pak hangen, Jussiê was er als de kippen bij om de score namens de bezoekers te openen (0-1). Na enkele minuten keken de Bruggelingen meteen tegen een achterstand aan.

De Franse tegenstander domineerde het wedstrijdbegin en liet Club enkel op de eigen helft voetballen. Wanneer de thuisploeg sporadisch in de buurt van het doelgebied van Carrasso kwam, was de laatste pass te vaak verkeerd. Ook Bordeaux was na het openingsdoelpunt niet meer gevaarlijk waardoor het eerste halfuur van de wedstrijd weinig om het lijf had. Eén keer stuurde N'Guémo aanvoerder Plasil in het straatje, maar de Tsjech zag zijn lob in de armen van Kujovic stranden. Vijf minuten voor de pauze leed Almeback knullig balverlies waardoor Jussiê alleen op de Servische doelman mocht afgaan. De maker van de openingsgoal toonde zich opnieuw trefzeker en trapte zijn team naar een comfortabele 0-2-voorsprong. Blauw-zwart was net na de tegentreffer voor het eerst gevaarlijk: Vadis nam de voorzet van Lestienne op de borst en knalde vervolgens via de lat over. Club was dicht bij de aansluitingstreffer maar keek halverwege toch tegen een dubbele achterstand aan.

Garrido liet de bleke Almeback samen met Refaelov binnen. Vleminckx en Blondel namen hun plaats in, Donk schoof een rij achteruit. Club kwam agressiever uit de kleedkamers en ook het publiek ging er voor het eerst echt achter staan. Blauw-zwart nam het heft wel in handen maar was even ongevaarlijk als voor de pauze. Op het uur hinkte Bacca van het veld, Meunier maakte zijn opwachting. De jongens van Garrido probeerden wel, maar Carrasso werd helemaal niet aan het werk gezet. Bordeaux had niet de minste moeite om dit Club Brugge af te stoppen. Kort voor het einde van een slaapverwekkende tweede helft waren de bezoekers dicht bij de 0-3. Invallers Diabaté en Ben Khalfallah omzeilden de buitenspelval, maar die laatste trapte van dichtbij onbegrijpelijk over.

Met nog vijf minuten op de klok lukte Club dan toch de aansluitingstreffer. Bordeaux-verdediger Sané gaf de bal zomaar in de loop van Lestienne, die Carrasso kansloos liet (1-2). De West-Vlamingen zetten nog alles op alles maar een remise zat er niet meer in. Zonder dat de bezoekers het gaspedaal hoefden in te duwen, plaatst Bordeaux zich samen met Newcastle voor de volgende ronde. Club Brugge is na vijf wedstrijden Europees uitgebekerd en kan zich vanaf morgen vol op de competitie richten.