Speeldag: Derde voorronde (Terug)

Herbeleef Shakhtyor Soligorsk - Zulte Waregem (Europa League )

Volg de match tussen Shakhtyor Soligorsk en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Zulte Waregem moet na de 2-5 van vorige week zwaar aan de bak wil het nog verder in de Europa League. Voor het vertrouwen wil het sowieso wel winnen. Lukt dat?
18:57
De spelers staan al klaar om te beginnen, dus we gaan mogelijk zelfs te vroeg beginnen ...
18:58
Voor Essevee wordt het zaak snel op zoek te gaan naar een doelpunt. Slagen ze daar in?
1
Shakhtyor Soligorsk - Zulte Waregem: 0-0
1
En we zijn er goed op tijd aan begonnen. 20 uur plaatselijke tijd, 19 uur in België. Binnen een kleine twee uur weten we meer.
2
Het eerste balbezit meteen voor de thuisploeg, maar nu kan Zulte Waregem van achteruit opbouwen.
3
Het stadion in Borisov is overigens vrij leeg ogend. Groot stadion, weinig supporters.
5
Zulte Waregem zet meteen druk en kan zo snel de bal veroveren, maar op een echte kans blijft het voorlopig wachten.
7

Goal
Doelpunt van Sergey Balanovich (Onbekend Onbekend)
De eerste echte aanval is meteen goed voor een doelpunt: Balanovich kan meteen afdrukken, na een goede actie op links.
8
Zulte Waregem gaat meteen op zoek naar de 1-1, maar de voorzet van Conté is niet goed genoeg.
9
Droge knal Aneke, maar los in de handen van Kotenko.
12
Zulte Waregem geeft nog niet op, maar het zal nu toch echt snel moeten gaan scoren wil het nog iets gaan klaarmaken.
14
De Wit-Russen maken er nu een spelletje van: maak de bal ongrijpbaar. En dat lukt wel: op wat vrije trappen en voorzetten na kan Zulte Waregem nog niet gevaarlijk zijn.
17
Conté met een afgeweken schotje, de eerste corner zo meteen.
18
Ferreira kopt de corner van Trajkovski hoog over.
22
We zijn halfweg de eerste helft en het is hier wat stilgevallen. Echte kansen blijven uit, voor de thuisploeg is alles onder controle.
25
Soligorsk is eigenlijk baas: ze laten de bezoekers komen en pakken de bal af wanneer nodig.
26
Leonchik met een mooie trap, maar Ferreira kan er nog net tussen.
28
Eerst Rios, daarna Stargorodsky met goede pogingen, maar Bossut ziet de bal over zijn kooi dwarrelen.
31
Een halfuur ver. Als er nog iets staat te gebeuren, moet het nu toch echt wel gaan beginnen. Vijf doelpunten op een uur?
35
Stilaan kabbelen we richting rust, er lijkt niet veel meer mogelijk.
37
Essevee blijft druk zetten, maar Soligorsk heeft niet al te veel moeite om daar onderuit te komen. En dan is het altijd opletten voor een scherpe uitbraak.
40

Goal
Doelpunt van Idrissa Sylla (Aleksandar Trajkovski)
En het is dan toch nog 1-1 voor de rust. Trajkovski gaat op rechts op wandel en kan voorzetten. Nog 4 keer scoren op 50 minuten ;)
42
Even gaat Zulte Waregem nu nog nadrukkelijker storen, maar dat levert voorlopig nog niets op.
42

Goal
En zo is het al meteen 2-1. Opnieuw kan Balanovich van dichtbij veel te vrij binnentikken. Een opflakkering van een minuut was het dus.
43
Soligorsk weer aan leiding
En met nog enkele minuten voor de rust voor de boeg staat het hier in Borisov 2-1. Kan Zulte Waregem nog een vuist maken na de koffie?
45+1
Nog een minuutje extra en dan koffie.
45+1
Aneke nog met een schotje met de linker, maar Kotenko is niet echt onder de indruk.

Scheidsrechter
Rust
Shakhtyor Soligorsk - Zulte Waregem: 2-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
19:45
En zo gaan we rusten. Zulte Waregem staat op achterstand en moet na de rust nog vol aan de bak om minstens iets te rapen in Wit-Rusland.
46
We zijn er terug aan begonnen. De thuisploeg meteen met hoge druk tot bij Bossut, die wegtrapt.
46
Vervangen Sefa Isci
Ingevallen Ólafur Skúlason

47
Wat kan Essevee nog na rust?
Het is een goede vraag. Alles op de aanval nu, maar voorlopig zonder kansen.
49
Het balbezit is terug voor de bezoekers, maar het gaat voorlopig te traag om echt voor infiltratie te zorgen.
49
Daar is Rios met de mogelijkheid, maar hij legt nog af naar Stargorodsky.
52
Essevee nu met druk, de voorzet van Trajkovski is niet goed genoeg. De Wit-Russen blijven het rustige verdedigen.
54
Bedrijvigste man bij Essevee is en blijft Aneke.
57
Om ons punt te bewijzen: alweer een knal van de ex-Arsenalspeler. Kotenko is weer bij de les, dat wel.
59
Daar is Osipenko nog eens, maar hij valt en kopt zo naast.
63
 Gele kaart voor Karel D'Haene

64
Toch weer wat gevaar dankzij enkele corners, maar Kotenko blijft baas in de rechthoek.

67
Dubbele wissel bij de thuisploeg: ook goalgetter Balanovich gaat er uit.

70
We krijgen nog 20 minuten Kylian Hazard: hij maakt zijn eerste officiële minuten voor Essevee.
71
Vervangen Artem Stargorodski
Ingevallen Aleksei Vasilevski

73

Goal
Doelpunt van Idrissa Sylla (Onbekend Onbekend)
En plots staat het dan toch 2-2. Een dik kwartier voor tijd zorgt Sylla voor de gelijkmaker. Twee keer Balanovich, twee keer Sylla op die manier.
76
Hazard bijna met de kopbal, maar Yanush kopt weg.
76
Bossut houdt de 3-2 van het bord. De wissels doen het weer: Yanush met een goede voorzet, Guruli met de intikker, maar de goalie van Essevee dus met de redding.
79
Het spel valt wat stil, de droom lijkt helemaal voorbij en iedereen is tevreden met een gelijkspel.
81

Goal
Dan toch de 2-3, maar het doelpunt van Skúlason wordt afgefloten voor een fout op de keeper.
84
Essevee blijft op zoek gaan naar de winning goal: Sylla met de knal, maar Kotenko houdt hem van een hattrick en duwt de bal weg.
87
Nog een vrije trap vanop een gevaarlijke plek. De voorzet van Hazard was echter niet goed genoeg.