cluClub Brugge
dniDnipro Dnipropetrovsk
Datum: 16/04/2015 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Jan Breydel
Club vergeet te scoren, maar heeft lot helemaal in eigen handen
Club vergeet te scoren, maar heeft lot helemaal in eigen handen
Foto: © Photonews

Club Brugge en FC Dnipro hielden het vanavond op een scoreloos gelijkspel. De West-Vlamingen vermeden dan wel dat gevaarlijke tegendoelpunt, maar vergaten zelf te scoren. Het pokerspel moet volgende week in Kiev beslecht worden.

Cédric De Volder en Timothy Collard in Brugge

“Het is eigenlijk niet moeilijk om mijn ploeg te raden”, had Michel Preud’homme gisteren nog meegegeven op de persbabbel. De verwachte elf stonden dan ook aan de aftrap. Timmy Simons zakte een rijtje, waardoor er op het middenveld plaats was voor Gato Silva. Obbi Oularé kreeg dan weer de voorkeur op Tom De Sutter.

Izquierdo en De fauw vergeten te scoren

Dnipro Dnipropetrovsk – man, wat zijn we vanavond blij om tot het schrijvende gedeelte van de pers te behoren – werd afgeschilderd als een defensief ingestelde ploeg, maar daar was in de openingsfase weinig van te merken. Al bleven de handschoenen van Mathew Ryan wel lange tijd maagdelijk wit.

Club Brugge had eigenlijk altijd met een voorsprong moeten gaan rusten. Oularé toverde een schitterende vooractie uit de sloffen en stuurde José Izquierdo in het straatje. Denys Boyko maakte dan wel een klungelige indruk, maar de Oekraïense goalie hield de Colombiaan met een voetreflex van een doelpunt.

Wapenstilstand

Het Oekraiënse cafeïneshot had vlak na de koffie een minuutje of vijf vertraging. De bezoekende defensie was Davy De fauw helemaal vergeten. Enig probleem: de kopstoot van de verdediger likte de verkeerde kant van de paal. Zo’n kansen komen in Europa niet in een dozijn, jongens…

Dnipro kwam zonder kleerscheuren onder de blauw-zwarte druk uit. De withemden begonnen zelfs enkele aanvallen ineen te knutselen. Verder dan enkel afstandschoten of ongevaarlijke voorzetten kwamen de bezoekers echter niet. Al moest Ryan zich in de slotfase wel een keertje rekken om zijn touwen proper te houden.

Alles ligt nog open

Op die manier sloten Club Brugge en Dnipro een wapenstilstand ‘In Flanders Fields’. De terugwedstrijd – over exact een weekje in Kiev – ligt nog helemaal open. Een doelpuntje op Oekraïens grondgebied kan de poort richting halve finale helemaal openbeuken. Club heeft alle troeven zelf in handen. Nu moeten ze nog op tafel worden gegooid…

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7
De fauw Davy 90' 6
Simons Timmy 90' 7
Mechele Brandon 90' 7
De Bock Laurens   90' 6
Silva Gajardo Francisco Andrés 90' 5
Vormer Ruud   90' 7
Vazquez Victor 90' 6
Refaelov Lior 89' 6
Oularé Obbi 72' 7
Izquierdo Mena José Heriberto 79' 6
  Bank G Beoordeel
De Sutter Tom 18' 5
Dierckx Tuur 11' 5
Coopman Sander 1'  
Kujovic Vladan -  
van den Buijs Dario -  

Dnipro Dnipropetrovsk Dnipro Dnipropetrovsk

  Speler G Beoordeel
Boyko Denis 90' -
Fedetskiy Artem 90' -
Cheberyachko Evgeni   90' -
Luchkevych Valeriy 80' -
Kankava Jaba 90' -
Fedorchuk Valeriy   90' -
Konoplyanka Evgen 90' -
Rotan Ruslan 89' -
Kalinic Nikola 78' -
  Bank G Beoordeel
Seleznev Evgeni 12' -
Vilela Gama Bruno Alexandre 10' -
Bezus Roman 1'  
Lastuvka Jan -  
Vlad Alexandru Nicu -  
Svatok Oleksandr -  
Blyznychenko Andriy -  
Herbeleef Club Brugge - Dnipro Dnipropetrovsk