Speeldag: Voorbereiding
Bloed, véél zweet en tranen: Racing Genk kruipt door het oog van de naald op Montenegrijnse bodem
Diederik Geypen

KRC Genk mag naar de derde voorronde van de Europa League

Bloed, zweet en tranen heeft het Racing Genk gekost om de tweede EL-voorronde te overleven. Na een dramatische start hadden de Limburgers penalty's nodig om zich te verzekeren van de volgende ronde.

Alsof het nog niet heet - ruim 36 graden - genoeg was in Podgorica, brachten de Genkies zichzelf nog meer in een hachelijke situatie. Djalovic mocht al in minuut 1 de score openen. De vroege treffer leek het begin van een Montenegrijnse nachtmerrie.

Bestolen bij de gelijkmaker

Nochtans had die er niet hoeven komen. Samatta maakte immers snel gelijk, maar de scheidsrechter zag onbegrijpelijk een fout op doelman Dragojevic. Het was namelijk de vijandelijke goalie die flaterde.

Bij een 1-0-stand ging geen man overboord, maar op slag van rust was alles te herdoen. Raickovic kopte vijf minuten voor de koffie al te makkelijk de 2-0 binnen. Alles te herdoen na de pauze.

Nood aan vervanger Kabasele

Peter Maes stuurde zijn troepen vijf minuten vroeger dan de ref weer het veld op, maar van een reactie kwam niets in huis. Bizot moest zich meer dan eens ontpoppen tot beste Genkenaar. Toen Kumordzi de doorgebroken Djalovic neerhaalde, moesten de bezoekers in het slotkwart ook nog eens met een man minder verder. Een vervanger voor Christian Kabasele dringt zich echt wel op.

Buffel kreeg nog een uitgelezen kans op de bevrijdende uitgoal, maar verlengingen waren onafwendbaar. Daarin had Genk alle moeite van de wereld om het hoofd boven water te houden.

Penalty's zouden uiteindelijk voor de beslissing zorgen. Daarin faalde Genk niet. Raspopovic en Mirkovic misten, Walsh trapte de beslissende 2-4 tegen de netten. In de volgende ronde wacht het Ierse Cork City FC.