Volg de match tussen Zulte Waregem en Nice live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Kan Zulte Waregem meteen zijn eerste punten pakken in de Europa League?
20:27
Nog 40 minuten tot de start van de match. De tribunes vullen zich langzaam maar zeker.
20:58
Nog een kleine tien minuten tot de start van de match. Het is nu al feest in de tribunes.
1
Zulte Waregem-Nice: 0-0
1
De bal rolt in het Regenboogstadion!
De bal rolt in het Regenboogstadion. Leya Iseka heeft de Europa League op gang geschoten.
1
Balotelli probeert het meteen een keertje van erg ver, maar een gekraakt schot én meters en meters naast!
4
Souquet en Saint-Maximin vinden elkaar, de voorzet is scherp, maar Essevee kan nog in corner duwen!
5
Aan de overkant het eerste schot van De Pauw, maar over de kooi van Cardinale.
7

9
De eerste grote kans is voor de thuisploeg. Olayinka vindt Cardinale op zijn weg.
10
En nog een keertje Olayinka, maar opnieuw ligt Cardinale in de weg. Het schot van De Sart levert een hoekschop op.
13
Nice is vooral gevaarlijk via Saint-Maximin, maar Hamalainen & co houden het goed gesloten vooralsnog. Bijna een kwartier ver.
16
Balotelli met een lage schuiver, maar niet voorbij het bos der benen.
16

Goal
Doelpunt van Alassane Pléa (Jean Michaël Seri)
Daar is de 0-1 plots. Een knal van Pléa wijkt af op het been van Heylen en prijs.
19
Leali moet bij een voorzet zitten en kan via Derijck uiteindelijk pakken. Essevee even van slag?
20

Goal
Doelpunt van Alassane Pléa (Pierre Lees Melou)
Heerlijke aanval van de bezoekers uit Nice. Lees-Melou krijgt een boulevard en heeft maar af te leggen naar Pléa. Die vindt het dak van het doel, moeilijke opdracht voor Essevee.
23
Het zit ook niet mee voor de thuisploeg. De Pauw schuift een bal van dichtbij naast de kooi.
26
De bezoekers waren er bijna opnieuw vandoor, maar Pléa wordt plomp aangeschoten door zijn ploegmaat. Essevee kan opnieuw gaan bouwen.
28

Goal
Doelpunt van Bonfim Dante (Onbekend Onbekend)
Zulte Waregem krijgt een hoekschop niet goed weg, Dante Bonfim heeft maar binnen te tikken. Het wordt een lange avond.
30
Daar is de volgende kans al, Saint-Maximin tikt net naast de paal. Wat moet Zulte Waregem hier tegen beginnen?
34
Het tempo is even uit de wedstrijd. Nice hoeft natuurlijk niet echt meer aan te dringen. Olayinka en Kaya halen er een corner uit.
36
Een vrije trap wordt door velen aangeraakt, doeltrap voor Nice. Krijgen we nog een opflakkering voor de koffie?
38

38
 Gele kaart voor Mario Balotelli
Balotelli maakt zich boos nadat hij Olayinka al te grazen nam: geel!
41
Eerst Leya Iseka lichtjes, maar daarna Hamalainen fors gepord. Geen elfmeter volgens de ref uit Oekraïne.
44
We kabbelen richting rust. Tijd om te herbronnen dus voor Essevee.

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - Nice: 0-3

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:51
Rusten aan de Gaverbeek: 0-3!
En zo gaat Essevee rusten met een 0-3 achterstand. In Vitesse - Lazio is het bovendien verrassend 1-0.
22:05
Carnaval de Paris tijdens de rust. Vooral Carnaval de Nice momenteel ...
46
We zijn er opnieuw aan begonnen. De fans van Essevee geloven er nog een beetje in.
46

Goal
Doelpunt van Aaron Leya Iseka (Peter Oladeji Olayinka)
Olayinka mag in het straatje, via hem en de keeper komt de bal bij de ingelopen Leya Iseka. Hebben we een match?!
49
Meteen hoge druk van de thuisploeg. Is er nog iets mogelijk? De vlam zit in de pan, Nice probeert de bal in de ploeg te houden.
51
Pléa is er opnieuw tussendoor, maar Heylen blijft druk zetten en zo over de kooi van Leali.
52
Daar is bijna de 2-3, maar Cardinale kan de kopbal van Leya Iseka wegboksen.
54
Leali houdt Balotelli van de 1-4!
Balotelli plots helemaal alleen voor de goalie, maar Leali met de beenveeg!
54
 Gele kaart voor Allan Saint-Maximin

55
Aan de overkant een strafschop na een fout op Kaya? Neen, de ref legt hem er uiteindelijk buiten op aangeven van de lijnrechter. Wel geel voor Saint-Maximin!
55
Als klap op de vuurpijl gaat de vrije trap naast. Gezichtsbedrog gaf de fans even hoop!
57
De Sart nu met een schot, maar hij kraakt hem. De vlam zit helemaal in de pan, maar de aansluitingstreffer had extra deugd gedaan natuurlijk.
59
Ow, ow, ow! Nu is het Nill De Pauw die van erg dichtbij de bal nog over mikt. Davy De fauw vraagt extra steun aan de fans!
62
Saint-Maximin is er rap bij, maar hij krijgt de bal niet bij Pléa. Goed verdedigd van Derijck!
65
Bijna halfweg de tweede helft, komt er nog iets?
69

Goal
Doelpunt van Allan Saint-Maximin (Mario Balotelli)
En zo is de match mogelijk gedaan met nog 20 minuten voor de boeg. Saint-Maximin krijgt de bal veel te makkelijk voor de voeten en schuift voorbij Leali.
71
Lees-Melou probeert het eens, maar over de kooi van Leali. Coopman en Kastanos staan klaar om in te vallen.
74

Goal
Doelpunt van Mario Balotelli (Arnaud Souquet)
Balotelli pikt ook nog zijn doelpuntje mee, na een geweldige voorbereidende actie.