'Ruslan Rocket' zet Genk op weg naar goeie uitgangspositie, maar het had eigenlijk al gespeeld moeten zijn
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Genk
| 0 reacties

Genk won met 2-0 tegen Lech Poznan

'Ruslan Rocket' zet  Genk op weg naar goeie uitgangspositie, maar het had eigenlijk al gespeeld moeten zijn
Foto: © photonews

Racing Genk gaat door op zijn elan. De Limburgers serveerden de laatste weken al bijzonder mooi voetbal en trokken die lijn door tegen Lech Poznan. De suprematie werd slechts uitgedrukt met twee doelpunten - het hadden er meer moeten zijn -, maar ook in Polen zou dit geen probleem mogen vormen.

Polen zijn geen Luxemburgers... Ok, de evidentie zelve, maar het is vooral het surplus aan fysieke kracht dat we willen benadrukken. Poznan haalde soms de botte bijl boven om de betere Limburgers af te stoppen. Genk speelde een goeie eerste helft. Ze waren bijna constant op de helft van Lech Poznan te vinden. Maar die verdediging ontwrichten was een andere zaak.

Stugge verdediging

Alhoewel, na 4 minuten had Trossard de score kunnen openen na een splijtende pass van Pozuelo, maar De Marco veegde het leer van de lijn. De Argentijn vormde samen met de Noor Rogne een duo dat Samatta, Trossard en Ndongala lang in bedwang hield. Geen doorkomen aan... Al was het niet bij gebrek aan proberen. Trossard vond doelman Buric ook nog eens op zijn weg.

Dan maar de grove middelen inzetten. Ruslan Rocket dus... Net voor de rust viel de bal één keer goed voor de voeten van de Oekraïner en hij zette er zijn linker tegen. Dan weet je het wel zeker? Dat die Poolse doelman het leer nog zag aankomen en moeite deed, was al bewonderenswaardig op zich. Mooi moment om op voorsprong te komen!

Geruststellend

Dewaest had het begin tweede helft nog mooier kunnen maken, maar liet de wenkende kans liggen. Niet getreurd, want Ally Samatta vond zowaar nog eens de weg naar de netten. Zijn eerste van het seizoen! Verdiend ook, want Genk rustte niet op zijn lauweren en was duidelijk op zoek gegaan naar een tweede goal. 

Kansen bij de vleet nog om de score hoger te laten oplopen, maar Ndongala, Pozuelo en Trossard lieten er een hele hoop liggen. Tegen dit aanvallend onmachtig Poznan moeten Clement en de zijnen echter makkelijk kunnen doorstoten. Al zal Philippe Clement uiteraard waarschuwen voor de terugmatch.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws