Clement niet tevreden na toch wel demonstratie van zijn ploeg: "Dat moet eruit"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Genk
| 10 reacties

Philippe Clement wil veel meer efficiëntie zien van Genk

Clement niet tevreden na toch wel demonstratie van zijn ploeg: "Dat moet eruit"
Foto: © photonews

Eigenlijk had Philippe Clement een gat in de lucht moeten springen als hij zag hoever zijn team al staat. Tegen een stugge tegenstander als Lech Poznan maakten ze het zwierig af. Maar niet genoeg en dat stoorde hem toch wel wat.

Clement zag immers ook dat Genk heel wat meer had moeten scoren. "Een gebrek aan efficiëntie ja. Dat heeft deels te maken met pech, maar er zijn ook momenten die veel beter kunnen. Soms willen ze het allemaal te mooi doen in plaats van het gewoon af te maken. Dat moet er nog uit", benadrukte hij.

Een perfectionist die Clement. "In het begin zag je nog te veel nervositeit. Een jongen als Maehle had daar last van. Maar hoeveel matchen op dit niveau heeft die al gespeeld? Niet veel. We mogen niet vergeten dat we een jonge ploeg hebben."

Naar Polen om te scoren

"Maar ik wil geen balbezit om het balbezit. Ik wil de bal hebben om dingen te creëren, om de tegenstander af te matten. We speelden ook nog te veel centraal, anders hadden we het makkelijker gehad om te scoren. Dat zijn lessen die we moeten trekken."

"En de volgende match moeten we met dezelfde focus starten. Wij gaan naar Polen om te scoren, dan moeten zij er al vier maken... En dat is een heel ander verhaal."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties