Stadion: Letzigrund
Grasshopper makkelijk voorbij Burgas
Philippe Crols

Het Zwitserse Grasshopper lijkt op weg naar de UEFA Cup. Het startte zaterdag als favoriet aan de dubbele confrontatie met Chernomorets Burgas uit Bulgarije. Voorlopig heeft het die favorietenrol ook waargemaakt.

De Zwitsers staan heel dicht bij een plaatsje in de voorrondes van de UEFA Cup. Zaterdag werd er namelijk makkelijk afstand genomen van de Bulgaarse tegenstander. Na negentig minuten stond er een 3-0 op het scorebord te knipperen.

Grasshoppers stond er aan de rust al redelijk goed voor. Het had toen al een dubbele voorsprong bij elkaar gevoetbald. Halverwege de eerste periode opende Salatic de score. Net voor rust zorgde Zarate dan voor de tweede goal.

In de tweede helft was het lang wachten op het derde doelpunt. Dat kwam er tien minuten voor tijd dan toch. Sabanovic was de maker van de laatste treffer.