macNoord-Macedonië
belBelgië
0-1
0-2
62' Eden Hazard (pen)
Datum: 22/03/2013 20:45
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 5
Rode Duivels met nodige moeite voorbij Macedonië

België heeft met de nodige moeite de drie punten meegenomen uit Macedonië. Vooral in de aanvangsfase kwamen onze Rode Duivels een paar keer goed weg, met dank aan Courtois. De Bruyne brak de wedstrijd open met een knappe inspanning. Hazard maakte het af vanop de stip.

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de wedstrijd en België - zonder Kompany - leek in de beginfase daar bijzonder veel last van te hebben. Het was enkel aan een supersave van Courtois te danken dat Macedonië na dertig seconden al niet op voorsprong stond. Bij een voorzet werd Jahovic aan de tweede paal helemaal vergeten, maar onze nationale doelman wierp zich in de baan van het schot. En even later werd Trickovski in de zestien vergeten en ook die mocht ongehinderd koppen, maar naast. Twee serieuze waarschuwingen en we waren amper twee minuten ver.

De thuisploeg liet zich absoluut niet naar de slachtbank leiden en 25 minuten lang was het voor onze Duivels opboksen tegen een muur van rood die zich niet liet ontwrichten. België bleef echter geduldig wachten op een foutje en die kwamen er. Eerst werd daar nog niet van geprofiteerd, maar toen de Bruyne de linksachter fysiek aftroefde ging de flankspeler van Werder Bremen gewoon door en besloot in het gaatje tussen Pacovski, keeper van KV Mechelen,  en de paal. 0-1 en dat maakte de zaken heel wat makkelijker.

Al was het nog steeds niet denderend. België speelde op een wandeltempo met soms een versnelling van Hazard en De Bruyne. Dembélé kende absoluut zijn beste wedstrijd niet en ook Fellaini stapelde het balverlies op. Courtois moest nog een aantal - vrij eenvoudige - ballen pakken terwijl vooraan Pacovski niet echt meer bedreigd kon worden.

Stroef

Het slechte veld was misschien wel een excuus, maar met het technisch vermogen op het veld zou er toch wat meer verwacht mogen worden. Mooi was het dus allemaal zeker niet. Ook niet in de tweede helft. Maar toch werd de voorsprong verdubbeld. Hazard zette zelf de actie op, zocht de combinatie Fellaini in de zestien en werd dan getorpedeerd. Penalty! Hazard zette zich zelf achter de bal en schoot heel cool binnen.

België beperkte zich veelal tot het verdedigen van de voorsprong en drong niet echt aan. Ibraimi had nog een grote kans op de 1-2, maar Courtois speelde een vlekkeloze partij en weerde ook deze bal. Geen grootse prestatie, maar wel opdracht volbracht. Wat ook moest na de winst van Kroatië. We staan weer eerste in de groep, maar dinsdag mag het net iets meer zijn.