Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille verliest kostbare punten

Lille verloor vanavond twee belangrijke punten op koploper Lyon. Lyon won met 2-1 van Auxerre, maar Lille speelde 1-1 gelijk tegen Strasbourg. Lyon telt nu vijf punten meer dan Lille.

De wedstrijd kwam wat traag op gang maar net voor het halfuur volgde de eerste grote kans voor de thuisclub, maar Dernis scoorde niet. Dit was het sein voor Lille om de bezoekers nog meer onder druk te zetten. Dit leidde tot enkele heel goede kansen voor Odemwingie, Bodmer (tweemaal) en Landrin, maar gescoord werd er niet. Vooral het laatste kwartier van de eerste helft was aangenaam om volgen.

Vier minuten voor het uur scoorde Mamadou Niang zijn derde doelpunt van de competitie en bracht de bezoekers tegen de gang van het spel in op voorsprong. Cassard, de doelman van Strasbourg moest zich een kwartier later reppen om een bal van Cabaye uit doel te houden, maar was net op tijd bij de bal. Lille moest nu komen en daarvan kon Strasbourg gebruik van maken om te counteren. Yacine Abdessaki trapte vanop twintig meter, maar scoorde net niet. Vijf minuten voor tijd maakte Lille dan alsnog gelijk. Peter Odemwingie (ex-La Louvière) was de doelpuntenmaker. In de 92ste minuut moest Lille nog opletten voor de tegentreffer, maar Guillaume Lacour scoorde niet.

Lille mag ontgoocheld zijn. Het was een wedstrijd die op papier altijd gewonnen moet worden en op basis van het aantal kansen en het gebrachte spel, verdienden ze ook te winnen. Nu zien ze Lyon vijf punten uitlopen in het klassement.