Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade August Bonal
Lens in extremis voorbij Sochaux

Net als Lille, tweede in het klassement, speelde Sochaux, derde, haar wedstrijd vanavond. Lille speelde 1-1 gelijk tegen Strasbourg (het verslag vindt u hier), maar Sochaux verloor met 1-2 van Lens en ziet Lyon en Lille nu al respectievelijk elf en zes punten uitlopen.

Al in de eerste minuut viel er een grote kans op te tekenen voor de thuisclub. Oruma kwam alleen voor doelman Itandje, die de bal uit zijn doel wist te houden. Iets na het kwartier was het weer Itandje die de meubels redde voor de bezoekers. Ook Lens kreeg twee kansjes in deze eerste helft, maar Bak en Utaka scoorden niet.

Tien minuten waren we ver in de tweede helft toen Utaka weer een goede kans kreeg, maar Paisley pegelde de bal weg. In de 71ste minuut viel het langverwachte doelpunt dan toch. Souleymane Diawara klom hoger dan de verdedigers van Lens en knikte de bal binnen. Lang bleven de bordjes niet gelijk. Zes minuten later scoorde Daniel Cousin op corner zijn derde doelpunt van het seizoen. Isabey en Oruma kregen nog uitstekende mogelijkheden om de thuisclub de overwinning te schenken, maar verkwanselden beide hun kans. Dat deed Pape Sarr aan de overkant in de 92ste minuut niet. Het was zijn eerste wedstrijd dit seizoen en pakt meteen drie punten voor zijn club.

Belangrijk puntenverlies dus voor Sochaux en een uitstekende zaak voor Lens.