Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Gerland
Lyon wint niet zonder moeite van Auxerre

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de zestiende speeldag in de Franse Ligue 1 troffen de leider, Lyon, en het nummer 4 uit het klassement, Auxerre, elkaar. Lyon won, maar niet zonder moeite, met 2-1.

Al na zes minuten werd Lyon beloond voor de pressing die ze uitoefende op Auxerre. Sylvain Wiltord kreeg de bal toegespeeld van zijn ploeggenoot Govou en werkte beheerst af. Lyon bleef aandringen en Auxerre kwam er het eerste halfuur niet aan te pas. Net toen de spelers beter in de wedstrijd kwamen, verdubbelde Juninho de score. Het vierde doelpunt van deze competitie voor de Braziliaanse middenvelder, waardoor hij naast Frau op kop komt in de topschutterslijst van de landskampioen. Mathis trof nog de paal, maar de aansluitingstreffer kwam er in de eerste helft niet. Twintig minuten ver in de tweede helft kwam de tegentreffer er dan toch toen Benoît Cheyrou profiteerde van een flater in de verdediging van Lyon. Vijf minuten voor tijd mocht Luigi Pieroni nog invallen voor Benjani, maar gelijkmaken lukte de Belgische international niet meer. Moeizame maar verdiende overwinning voor Lyon, dat dus zeker nog een weekje op kop van het klassement blijft. Lille speelt zondagavond nog.