basBastia
olyLyon
Datum: 01/02/2005 00:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Armand Cesari
Lyon verspeelt kostbare punten
Lyon verspeelt kostbare punten
Foto: © SC

Lyon heeft in een inhaalwedstrijd van de 24ste speeldag niet kunnen winnen op het veld van Bastia, de achttiende in de Ligue 1. Leider en landskampioen Lyon speelde slechts 1-1-gelijk, maar vergroot zo wel het verschil met eerste achtervolger Lille tot vijf punten.

Op papier moest Lyon de wedstrijd uiteraard winnen, maar in voetbal is niets zeker, dus liet Lyon vandaag een steekje vallen. De derdelaatste uit de Franse hoogste klasse, Bastia, bood goed weerwerk tegen het spel van de leider en moest zelfs één helft met tien tegen elf spelen.

De thuisclub was de betere ploeg tijdens de beginminuten van de wedstrijd, maar na een kwartier ontwaakte Lyon en vijf minuten later leverde dit een voorsprong op. De 22-jarige Ghanees Michael Essien bracht de bezoekers op voorsprong. Essien speelde twee seizoenen geleden nog voor Bastia, dat niets meer kon terugdoen in de eerste helft.

Na rust zag het er niet goed uit voor de thuisploeg. Nog geen minuut na de hervatting van de wedstrijd werd Cédric Uras, die nog bij Lyon gespeeld heeft, uitgesloten na een fout op Pierre-Alain Frau. De aanvaller van Lyon mocht alleen op doel afgaan, maar werd foutief afgestopt door Uras. De thuisclub moest dus nog bijna een hele helft met tien man verder. Vier minuten later maakte Pascal Chimbonda de verrassende gelijkmaker. Bastia hield stand en haalde zo een onverhoopt gelijkspel tegen leider Lyon.

Bron foto: L'équipe.fr