Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Louis II
Monaco vlot voorbij PSG

Monaco kende geen problemen met PSG in de laatste wedstrijd van de 24ste speeldag in de Ligue 1. De Monegasken versloegen de Parijzenaars met 2-0.

Monaco onderging het spel in de eerste helft. De fouten stapelden zich op en PSG had de meeste kansen, maar kon dit niet uitbuiten. Na het halfuur kwam de thuisclub terug beter in de wedstrijd en dit leverde zes minuten later de 1-0 op. De beste doelschutter van de Ligue 1, Mohamed Kallon, was de doelpuntenmaker.

In de tweede helft bleven de Monegasken de Parijzenaars op de eigen speelhelft terugdringen en dit leverde nog een doelpunt op na tien minuten in de tweede helft. Op een pass van Evra kon de Argentijn Lucas Bernardi de score verdubbelen. De bezoekers probeerden nog wel, maar slaagden er niet in Flavio Roma, de doelman van de thuisclub, te bedreigen. De laatste actie was voor de thuisclub, waar Plasil een vrije trap naar de winkelhaak stuurde, maar Lionel Letizi parreerde gepast. Ook Pedro Pauleta scoorde niet voor de Parijzenaars en zo bleven de drie punten in het Stade Louis II, waardoor Monaco de derde plaats terug overneemt van Auxerre.

Monaco won logisch dankzij haar sterke collectief. PSG bezet een zwakke elfde plaats in het klassement...