Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Tien minuten in 2de helft genoeg voor 3-0

AS Saint-Etienne had genoeg aan tien minuten in de tweede helft om AC Ajaccio te kloppen. De wedstrijd die eerder tweemaal uitgesteld werd wegens het slechte weer, eindigde op 3-0.

In een saaie eerste helft vielen er weinig doelkansen op te tekenen. Les Verts speelden ongeïnspireerd en AC Ajaccio kwam duidelijk voor de nul te houden. Geen doelpunten dus in een erg zwakke eerste helft.

Ook de tweede helft begon weinig veelbelovend. Ajaccio behield haar strakke organisatie en Saint-Etienne wist niet meteen hoe te reageren op het spel van de bezoekers. Acht minuten ver bliksemde Feindouno de bal van net buiten de rechthoek in de winkelhaak. De hemel klaarde op boven het Stade Geoffrox-Guichard want tien minuten later zou het al 3-0 staan. Rodriguez (AC Ajaccio) werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en Saint-Etienne kreeg plots veel ruimte die optimaal benut werd. De 26-jarige Frédéric Piquionne scoorde tweemaal in twee minuten en legde daarmee de 3-0-eindstand vast.

Het prachtige doelpunt van Feindouno deblokkeerde de wedstrijd en betekende het sein voor Saint-Etienne om door te duwen. Het werd daarbij geholpen door de uitsluiting van Rodriguez. In het klassement staat Saint-Etienne achtste. AC Ajaccio blijft achttiende.