Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Le Stadium
Lille weer gelijk, Marseille en Lens winnen

Op de 24ste speeldag in de Franse Ligue 1 kon Lille haar misstap van vorige week niet rechtzetten en speelde weer gelijk. Marseille won terug en Lens maakte een einde aan een miserabele reeks van verliespartijen en won haar eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Francis Gillot. Auxerre kon niet winnen van Metz. Het verloor zelfs met 3-0.

Marseille ging winnen bij Toulouse met 1-3. Al na twaalf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een doelpunt van Laurent Battles. Nabil Taïder maakte net voor het halfuur gelijk, maar nog voor rust kwam Marseille terug op voorsprong via Steve Marlet. Peguy Luyindula maakte er zeven minuten voor tijd nog 1-3 van. Een verdiende overwinning van Marseille tegen een onmondig Toulouse, dat nog meer dan een halfuur met tien man verder moest na de uitsluiting van Ludovic Clement.

Lille geraakte op het veld van SM Caen niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Grégory Dufer viel net na rust in en Steve Dugardein mocht nog twaalf minuten de 0-0-score verdedigen.

De 24-jarige Olivier Thomert werd de held van RC Lens door twee keer (29, 60) te scoren tegen Strasbourg. Alexander Farnerud scoorde twintig minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar meer dan een 2-1-verlies zat er niet meer in voor de bezoekers.

Babacar Gueye (51) en Hervé Tum (60, 63) waren de doelpuntenmakers voor Metz tegen Auxerre. De club van Luigi Pieroni, die niet meespeelde, ging dus onverwacht met 3-0 de boot in bij Metz.

Rennes versloeg Bordeaux met 2-0. Abdesslam Ouaddou (16) en Olivier Monterrubio (67, pen) waren de doelpuntenmakers.

Sochaux-Nice bleef 0-0 en Saint-Etienne-AC Ajaccio werd afgelast.