Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Pieroni start, scoort en speelt gelijk

Auxerre-Monaco was de afsluiter van de 29ste speeldag van de Franse Ligue 1. Luigi Pieroni mocht in de basis starten van trainer Guy Roux na de blessure van Benjani en scoorde, maar kon zijn ploeg niet naar de overwinning loodsen. Auxerre-Monaco eindigde na een goede wedstrijd op 2-2.

Als Monaco vanavond won, kon het profiteren van het gelijkspel van Lille eerder op de avond, maar Auxerre is thuis nog steeds ongeslagen, en verdedigde dat met hand en tand.

De eerste actie was van Luigi Pieroni, die zijn coach wilde bedanken voor het vertrouwen, maar Flavio Roma, de doelman van Monaco, kwam gepast tussen op het schotje van Kalou, die de bal van Pieroni toegespeeld kreeg. Auxerre domineerde nagenoeg de hele eerste helft, maar toch waren het de Monegasken die op voorsprong kwamen. In de blessuretijd mocht Chevanton een vrije trap nemen. Julien Rodriguez zette er gepast zijn hoofd tegen en zette doelman Cool zo op het verkeerde been.

In de 54ste minuut kwam Auxerre langszij. Akale liep alles en iedereen voorbij en passte de bal naar Luigi Pieroni, die goed volgde en de bal simpel voorbij Roma schoof. AS Monaco was niet blij met die 1-1 en scoorde meteen terug tegen. Na een misverstand in de verdediging van Auxerre kon Modesto profiteren en de 1-2 op het bord zetten. Modesto liet zich een kwartier voor tijd van zijn minder goede kant zien en tacklede Akale in het strafschopgebied. Jean-SĂ©bastien Jaures scoorde het eerste strafschopdoelpunt voor Auxerre dit seizoen.

Beide ploegen waren ontgoocheld met het gelijkspel en konden nu al anderhalve maand niet meer winnen in de competitie. Enkel Marseille lijkt nog een echte bedreiging te kunnen worden voor Lyon, dat op haar vierde opeenvolgende landstitel afstevent.