Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille doet wat het moet doen

Na de overwinning van Lyon tegen de laatste in de stand FC Istres, moest Marseille, de eerste achtervolger van Lyon, winnen om in het spoor van de leider te blijven. Dat deed het ook. Het won met 2-1 van Lens.

Lens kwam nochtans op voorsprong via Utaka. De Nigeriaan scoorde net voor het halfuur met het hoofd op voorzet van Assou-Etoko. Marseille reageerde meteen en scoorde via Marlet die profiteerde van een misverstand in de verdediging van Lens. 1-1 was ook de ruststand. Marseille verdiende op basis van de vele kansen een voorsprong.

Ook in de tweede helft was Marseille de betere ploeg. Lens voetbalde goed mee, maar het was Marseille dat scoorde. Twintig minuten voor tijd kopte Steve Marlet zijn tweede doelpunt van de avond tegen de netten. Lens, dat een uur lang goed meevoetbalde, zakte nadien als een kaartenhuisje in elkaar en kon niets meer terugdoen.

Marseille won dus verdiend met 2-1 van Lens, dat op basis van het eerste uur misschien een puntje verdienden, maar Marseille toonde zich de sterkste en komt terug tot op acht punten van leider Lyon, dat FC Istres eveneens met 2-1 langs de kant zette.

Habib Bamogo, de 22-jarige aanvaller van Marseille, viel net na het uur in voor Peguy Luyindula, maar moest een kwartier later het veld geblesseerd verlaten. Hij kwam nog maar net terug uit blessure.