Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadium Lille Métropole
Toulouse houdt Lille in bedwang

Lille heeft vanavond weer niet kunnen winnen. Het speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen Toulouse. Voor Lille is het al de zevende wedstrijd op rij zonder overwinning.

Het begon nochtans goed voor Lille. Meteen na het beginsignaal trok de thuisclub het laken naar zich toe en had veruit het meeste balbezit. Ook de beste kansen waren voor Lille, dat onder andere enkele keren kon uitbreken via een bij de pinken zijnde Odemwingie (ex-La Louvière). Bij de rust stond het 0-0, Lille domineerde Toulouse, dat verdedigend haar plan trok met doelman Revault die enkele keren goed moest uitkomen om de thuisploeg van een voorsprong te houden.

Ook in de tweede helft begon Lille sterk. De thuisclub werd daarvoor beloond met een doelpunt net na het uur. Op voorzet van Landrin maakte Peter Odemwingie er 1-0 van. De 72ste minuut betekende het keerpunt in de wedstrijd. Chalmé werd uitgesloten voor een late tackle met twee voeten vooruit op Eduardo. Drie minuten later maakte Daniel Moreira er voor Toulouse 1-1 van. Lille deed er nog alles aan om terug op voorsprong te komen en nog eens een wedstrijd te winnen, maar de nummerieke minderheid belette hen daarvan.

1-1 is een logische eindstand. Het is nu al de zevende wedstrijd zonder overwinning voor Lille, dat vanavond misschien wel een overwinning verdiende op basis van wilskracht.