Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Gerland
Leider wint moeizaam van rode lantaarn

Lyon heeft de openingswedstrijd van de 29ste speeldag in de Franse Ligue 1 gewonnen. De huidige leider versloeg rode lantaarn FC Istres nipt met 2-1. Juninho bracht de thuisploeg na een sterk begin op voorsprong, maar tien minuten later maakte N'Diaye er terug gelijk van. Govou, die dinsdag nog man van de wedstrijd was tegen Bremen, bezorgde Lyon alsnog de drie punten tien minuten voor tijd.

Na de 7-2-winst in de Champions League dinsdag tegen het Duitse Werder Bremen, ontving Lyon vanavond dus FC Istres, laatste in de stand. Een haalbare kaart, maar het ging helemaal niet zo gemakkelijk voor de kampioen van de afgelopen drie seizoenen...

Lyon trok bij het beginsignaal meteen het laken naar zich toe. Van de bezoekers kon alleen Bagayoko af en toe zijn kunnen tonen. Bij Lyon was Michael Essien, die andere uitblinker tegen Bremen, alomtegenwoordig en recupereerde heel wat ballen. Het openingsdoelpunt kwam er na twintig minuten toen Juninho een vrije trap mocht nemen uit een moeilijke hoek. Maar hij scoorde en bracht zo Lyon op voorsprong. Net na het halfuur bracht Moussa N'Diaye met een kopal de bezoekers langszij. Lyon begon sterk aan de eerste helft, maar liet zich verrassen door een sterk FC Istres. De ruststand was dus logischerwijze 1-1.

In de tweede helft verdedigde FC Istres met hand en tand haar gelijkspel. Getuige daarvan de vijf gele kaarten (Lyon kreeg er geen). Toch bleek dat niet genoeg te zijn. Twaalf minuten voor tijd trapte Sidney Govou de bal heerlijk in de winkelhaak. Zo was de eindstand 2-1. Lyon wint moeizaam maar verdiend van FC Istres en verstevigt haar leiderspositie. Het legt zo de druk bij haar dichtste achtervolgers.