lilLille OSC
nanNantes
1-0
2-0
Datum: 22/10/2005 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille wint op een diefje tegen Nantes
Thomas Dubois
| 0 reacties
Lille wint op een diefje tegen Nantes
Foto: © SC

Nadat Lille midweeks erin slaagde om het grote Manchester United in bedwang te houden, won het dit weekend in de eigen Franse competitie met 2-0 tegen het als vijftiende gerangschikte Nantes. 

Nantes startte nochtans goed tegen Lille, het was de betere ploeg en was ongelukkig dat het niet op voorsprong kwam rond het kwartier. Een corner van Frédéric da Rocha werd krachtig ingekopt door verdediger Mauro Cetto, maar die zag zijn bal in laatste instantie van de lijn gehaald. Ook de Malinese spits Mamadou Diallo van Nantes kwam dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn svhot voorlangs gaan. 

En zoals het zo vaak gebeurt in voetbal krijgt de betere ploeg dan het deksel op de neus, halfweg de eerste helft kon Lille de score openen via de Kameroense middenvelder Makoun, de topschutter van Lille overigens dit seizoen. Hij kopte mooi naar de eerste paal, de keeper had geen schijn van kans. Een harde klap voor Nantes, dat zonder succes op zoek ging naar de gelijkmaker. Een schot van Da Rocha werd op het halfuur gestopt door Tony Sylva, de keeper van Lille.

Sylva keepte heel secuur en zelfzeker en had dan ook geen moeite met de pogingen van Diallo, Toulalan en Capoué op vrije trap. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel, slaagde geen van beide ploegen erin om controle te krijgen over de wedstrijd. Nantes kon gelijkmaken, maar het doelpunt van Toulalan werd afgevlagd wegens buitenspel. 

Tot dan had Lille nog maar één echte kans gehad, die dan ook een doelpunt leverde. Afwerken aan 100 procent heet dat dan, zeker wanneer ook hun tweede uitgespeelde kans een doelpunt opleverde. Moussilou, die de voorkeur had gekregen op ex-La Louvière-speler Peter Odemwingie, bedankte zijn trainer door de tweede treffer te maken met een sublieme lob.

Een goede zaak voor Lille, dat zo verder opschuift in de middenmoot, terwijl Nantes net boven de degradatiezone blijft hangen.  [AN]