Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Parc Des Princes
PSG wint zuinig
Thomas Dubois

Paris Saint-Germain sloeg terug nadat het vorige week verloor van Marseille. Het won met 1-0 tegen Nancy.

Nancy, dat vier keer op rij won, startte goed en versierde ook de eerste kans van de wedstrijd na 24 minuten. Het schot van BĂ©renguer leek PSG-keeper Letizi in de problemen te brengen, maar Kroupi, een medespeler van BĂ©renguer, deed de bal via het hoofd afwijken naast het doel.

PSG, met Pauleta terug in de ploeg na een schorsing, speelde onnauwkeurig en kon geen enkele vloeiende actie op het veld leggen. Twee kansen kregen de Parisiens in de eerste helft, maar Rothen en CissĂ© slaagden er niet in de score te openen.

Na de rust ging het beter, mede door een sterke Dhorasoo werd PSG de betere ploeg, Armand kon na acht minuten in de tweede helft Kalou bereiken, die op zijn beurt een verdediger uitschakelde en zo met links zijn derde doelpunt van het seizoen kon binnenschieten. PSG kwam nog goed weg toen een schot van Curbelo kort voor tijd nipt gered werd door Letizi.

De club uit de Franse hoofdstad speelde verre van op zijn beste niveau en de drie punten kunnen eigenlijk ook onverdiend genoemd worden. Het zijn vijgen na Pasen, zo nadert PSG tot op zeven punten van Lyon, dat eerder op de avond zijn wedstrijd won. [AN]