Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade August Bonal
Sochaux wint verrassend van Monaco
Kevin Pieters

Zondagavond zorgde Sochaux in eigen stadion voor wat opschudding op de 12de speeldag in de Ligue 1.  De mannen van trainer Bijotat wonnen verrassend van het grote Monaco met 2-1.

Al na negen minuten konden de supporters van Sochaux een eerste keer juichen.  De Braziliaan Ilan werkte een één-twee met ploegmaat Brunel mooi voorbij Monaco-doelman Warmuz.  De beste kansen in de eerste helft waren nochtans voor de bezoekers.  Maar Monaco was al vroeg op achtervolgen aangewezen.  Na het doelpunt reageerde Monaco onmiddellijk via Gigliotti en Meriem, maar Sochaux-doelman Richert (foto) speelde een dijk van een wedstrijd.  Ook Maoulida stuitte op de doelman met zijn kans.  Monaco domineerde wel, maar kreeg net voor de koffiepauze het deksel op de neus.  Dit maal was het ex-Genkenaar Dagano, die de 2-0 op het bord zette.  Ook nu weer reageerde Monaco snel terug, maar het was opnieuw doelman Richert die het schot van Meriem prachtig redde.  Ruststand 2-0!

Na de pauze was het de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde.  Op een kopbal van Brunel was Warmuz kansloos, maar de bal ging gelukkig voor Monaco naast het doel.  Adebayor probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar ook hij botste op de uitblinker van Sochaux: doelman Richert.  Monaco kreeg amper een kans in de tweede helft.  Sochaux speelde geconcentreerd en gedisciplineerd.  Toen de buit voor de thuisploeg binnen leek te zijn, zorgde Maicon in blessuretijd voor de eerredder na een voorzet van Meriem: 2-1. Ditmaal was Richert kansloos.

Sochaux doet een gouden zaak onderaan het klassement en Monaco ziet de top-5 aan zijn neus voorbij gaan door dit verlies.