Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade Municipal Saint Symphorien
Lyon is niet te stoppen in de competitie

Olympique Lyon blijft ongeslagen in de Franse competitie. De titelhouder bleek vanavond opnieuw te sterk voor hun tegenstander. Er werd makkelijk gewonnen met 4-0 op het veld van rode lantaarn FC Metz. Op deze manier weten we snel wie de nieuwe kampioen in Frankrijk gaat worden.

Olympique Lyon was vooral in de eerste helft heer en meester. De bezoekers speelden snel en daar had FC Metz geen antwoord op. In de eerste helft waren de doelpunten van John Carew, Juninho en Sylvain Wiltord al ruim voldoende voor de overwinning. Maar ook in de tweede helft kon Florent Malou de score nog uitdiepen. Metz probeerde wel en speelde zeer verdienstelijk, maar had al langer door dat er tegen deze ploeg weinig te beginnen viel. In het laatste halfuur controleerde Lyon de partij verder tot aan het einde. Zo won Lyon makkelijk op het veld van FC Metz.

Lyon is na 12 wedstrijden nog altijd ongeslagen en staat met 30 punten bovenaan. De voorsprong op achtervolgers Paris Saint-Germain en Girondins Bordeaux lijkt groter te worden met de week. Zowel PSG als Bordeaux komen later dit weekend nog in actie. [AN]