Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade du VĂ©lodrome
Bij Marseille zijn ze de kluts kwijt
Ruben Claesen

Dan verliest de ‘onverslaanbare’ kampioen eens, kan de tweede in de stand daar niet van profiteren. Sterker nog, op eigen veld ging het met 0-1 onderuit tegen Lorient, een toch wel bescheiden middenmotor.

Tot aan de rust viel er in het Stade VĂ©lodrome niet veel te beleven. Marseille verdiende misschien wel de voorsprong door het betere spel, maar daar heb je kansen voor nodig en die dwong het hoegenaamd niet af. De fans van Marseille trakteerden hun spelers evenwel op een fluitconcert.

Vlak na rust werd het Vélodrome opeens met verstomming geslagen. Gignac opende de score na een schitterende voorzet van Le Pen. Die laatste ging op de linkerflank voorbij zijn man, en bood Gignac zo de 0-1 aan. Marseille kon haar ogen niet geloven, en twintig minuten later was de match bijna gespeeld. Ziani lepelde een corner op het hoofd van Michael Ciani, de dwarsligger hing echter in de weg. Maar dat kon de vreugde bij het eindsignaal helemaal niet drukken: Lorient zorgt voor dé verrassing van de twaalfde speeldag, niet eens zo vreemd: de tactiek van coach Gourcuff sloeg duidelijk aan.