Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade de la route de Lorient
Lyon verslikt zich in Rennes
Ruben Claesen

Olympique Lyon heeft nog eens verloren, en dat op het veld van Stade Rennes, met het kleinste verschil: 1-0.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen bingo. Stéphane M’Bia kopte een hoekschop van aanvoerder Olivier Monterrubio tegen de touwen: 1-0 voor de thuisploeg. Tien minuten voor rust kwamen de thuisspelers bijna op 2-0: Olivier Sorlin kwam alleen voor Coupet, maar de ex-speler van Monaco trof de buitenkant van de paal. Vijf minuten voor rust was daar toch een eerste keer Lyon. Juninho probeerde met een vrije trap, zijn schot scheerde de deklat. Bij de rust leidde Rennes dik verdiend.

Na de rust kwam Lyon meteen opzetten, maar Sylvain Wiltord, die ooit nog voor Rennes speelde, vond twee keer Pouplin op zijn weg. Rennes leek even onder de indruk, maar had toch een antwoord klaar. Sorlin mistte deze uitgelezen mogelijk echter. Lyon had het dus niet onder de markt in Rennes, en dat wist ook Juninho Pernambucano. Het werd de Braziliaan allemaal wat te veel en hij deelde een elleboogstoot uit aan DanzĂ©. Het gevolg was een terechte rode kaart. Gescoord werd er niet meer, Rennes wint al bij al verdiend.