Stadion: Parc Des Princes
Nancy en Lens bevestigen goeie vorm
Ruben Claesen

Nancy – Bordeaux 2-1

Nancy heeft dit weekend, samen met Lille, de beste zaak gedaan in het klassement door Bordeaux zondagavond om 18u00 te kloppen. De thuisploeg kwam na een kwartier via Puygrenier op voorsprong, maar man in vorm Jean-Claude Darcheville maakte op het halfuur gelijk. In de tweede helft zorgde Moncef Zerka na tien minuten voor de nieuwe voorsprong voor Nancy op penalty, en 2-1 bleef het ook tot aan het eindsignaal. In de stand klimt Nancy zo naar plaats twee, Bordeaux zakt terug naar de negende stek.

PSG – Lens 1-3

De hoofdstedelingen van Paris Saint Germain hebben een grijs seizoen in het vooruitzicht als ze niet snel lijn gaan brengen in hun prestaties. Afgelopen weekend ging het thuis de boot in tegen Lens, dat wél op de goede weg is en naar de vierde plaats klimt. Nochtans kwam PSG na een halfuur op voorsprong via Sylvain Armand, maar na de rust zou het die helemaal weggeven. Killer van dienst was niet Aruna Dindane maar wel Daniel Cousin, die met twee goals zijn ploeg op voorsprong bracht. Uiteindelijk was het Thomert die de wedstrijd tien minuten voor tijd besliste.