Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Gerland
Lyon en Rennes winnen, Lorient morst punten

Lyon blijft samen met PSG leider in de Franse competitie. Rennes blijft op zes punten meedraaien voor de Europese plaatsen en springt over Lorient, dat thuis niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Reims.

Lyon – Nice 3-0

Lyon moest tot vlak voor de rust wachten om de score te openen tegen een sterk verdedigende Nice. López brak de ban voor de thuisploeg. Na tien minuten in de tweede helft verdubbelde Réveillère de score voor Lyon.

Ospina kreeg vervolgens rood voor de bezoekers, waarna Gomis uit een strafschop de eindstand kon vastleggen. Ook Lyon eindigde de wedstrijd nog met tien, want ook Lovren werd nog uitgesloten in de slotfase. De ploeg staat nu weer samen met PSG aan de leiding, al kan Marseille morgen ook nog op gelijke hoogte komen.

Ajaccio – Rennes 2-4

Mutu bracht Ajaccio snel op voorsprong tegen Rennes, maar na een kwartier maakte Féret van op de strafschopstip alweer gelijk. Vlak voor rust vielen via Diawara en Alessandrini nog twee doelpunten, eentje aan elke kant van het veld. Met een 2-2 ruststand was het aan Rennes om in de tweede helft alles op alles te zetten om de drie punten mee naar huis te pakken.

Via doelpunten van Diarra en Féret lukte dat uiteindelijk ook. 2-4 was de eindstand in een boeiende partij, waardoor Rennes op zes punten van de leiders blijft en nu vierde staat in de stand.

Lorient – Reims 2-2

Rennes pakt de vierde plaats over van Lorient, dat in eigen huis de punten deelde met Reims. Via Odaïr Fortes en Courtet kwamen de bezoekers zelfs twee keer op voorsprong. Barthelme maakte kort na rust voor het eerst de achterstand goed, Pedrinho verzekerde in de toegevoegde tijd een punt voor Lorient.